親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

karen_szeman 發表於 17-5-17 09:51
想請問樓主係邊搵川平灣玻璃船既八折卷? THANKS

在這個網頁

大宅

介紹得好詳細,多謝分享

大宅

stephanie714 發表於 17-5-17 09:05
樓主,多謝你咁詳盡的分享。
請問WBF 同grandvrio 11歲同7歲小朋友如果唔佔床需要加錢嗎?
...

Wbf hotel 0-五歲不加床不收$,我問過不能加床,所以你應該要訂兩間房,你可以fb pm佢問實d

大宅

回覆 syh913 的帖子

你好,請問房入面有WIFI嗎.??我見AGODA寫住公共WIFI,同網上評價話連唔到WIFI,謝謝

大宅

Kei0310 發表於 17-5-17 15:18

你好,請問房入面有WIFI嗎.??我見AGODA寫住公共WIFI,同網上評價話連唔到WIFI,謝謝 ...

Grandvrio resort 既Wi-Fi係一房一個password,
而wbf 是共用password, 2間都可以上到網

大宅

MommyPanel勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章

syh913 發表於 17-5-16 18:08
Day 3
竹富島單車游水半日遊-->酒店hea
天氣咁好萬里無雲,早餐後揸車泊離島碼頭,坐10:30船去竹富島,落 ...

請問竹富島租單車可唔可以加到個位俾2歲小朋友坐? 謝謝

大宅

chu_lsc 發表於 17-5-17 20:18
請問竹富島租單車可唔可以加到個位俾2歲小朋友坐? 謝謝

可以丫。我小朋友2.5歲,有car seat預左在單車尾,有腳踏位同安全帶,前邊有個籃可以擺嘢。我去游水實在太多野帶,所以加個car seat小朋友坐在前邊,後面放野。
單車300円/hr,最多收你1500円/全日,有car seat同價。電動單車500円/hr,最多2500円/全日。如果電動單車有car seat會貴d,700円/hr, 全日就吾記得多少錢。單車沒有波段,起步比較重,所以我自己搞定自己,我老公單車技術較好,小朋友同全部物品由他運送...

Cheuk2012    發表於 18-3-2 14:56

大宅

syh913 發表於 17-5-17 14:17
Wbf hotel 0-五歲不加床不收$,我問過不能加床,所以你應該要訂兩間房,你可以fb pm佢問實d
...

明白,唔該曬

大宅

stephanie714 發表於 17-5-17 22:55
明白,唔該曬
Check in 時係咪收曬全部passports?我仲有個六歲唔知偷唔偷到雞
...

正常情況...一定收全部人passport.
Wbf hotel, 一定不能加床,搏唔過。可能到時要你加單人房。

禁止訪問

大宅

MommyPanel勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章

syh913 發表於 17-5-17 20:55
可以丫。我小朋友2.5歲,有car seat預左在單車尾,有腳踏位同安全帶,前邊有個籃可以擺嘢。我去游水實在太 ...

多謝你,資料好詳細

大宅

lemontea1021 發表於 17-5-18 05:39
可以話比我知租車細節嗎?

你想問網上book時定取車細節?
其實同平時去日本自駕一樣。我自己有用樂天訂酒店,可以用樂天訂酒店訂單號捆綁式訂車,會平一點,大約3000-4000円,分開淨租車又得,我覺得樂天book,佢會show齊各公司promotion 例如:早割60、30,夏季優惠......。有齊大公司(OTS,times,日產,Toyota,sky)同日本小租車公司,價格真係差好遠。我覺得樂天日本網有得租,都吾會太中伏,所以平同合適車型,取車點就ok。如在空港店取車,不會遠,因為已經集合在同一地點。尤其石垣空港,如步行400米內,已經有全部租車公司,可以有送迎車添。
今次我book平車vitz5人車,我老公取車,我在空港等,都好快取到車,雖然有普通安心保,佢有問需要加4000円全保!我地吾加啦。因為石垣容易揸車,全部行40,不會快。有張紙mark左車身有邊度花左,自己仔細睇清楚,費事到時候有爭拗,俾錢就走啦。
記得還車嘅時候,唔好在空港入油,之前好入定,不然排隊入油會好耐。

大宅

chu_lsc 發表於 17-5-18 08:20
多謝你,資料好詳細

希望幫到大家,石垣好似比較少資訊,要慢慢找下。如果到左石垣攞幾本當地旅遊資訊書已經好足夠玩,但又要到時即睇。

男爵府

Thanks.

禁止訪問

大宅

lemontea1021 發表於 17-5-18 16:50
好詳盡吖!謝謝你
仲想問問係咪好多local tour架!
去到先join定係香港已經要book實?

我在離島碼頭見到有好多local tour, grandvrio酒店內亦有專人代訂,東橫inn有好多單張。
我自己plan左行程,冇乜大走盞位,所以plan實邊日安心d(其實佢地出發前一兩天取消都可以,無必要就吾甘做)
但我自己出發之前問左5-6間,只有2-3間回覆可以講英文,有d回覆話無英文導遊,問我能用日文溝通才能跟佢團。最後我跟左釣魚同浮潛團,其實得我係外地人,其他都係日本本地人去石垣觀光。
之前在bk有分享石垣post,都有問其他樓主,佢用安榮觀光(都是大公司)都好似幾好,團種好多,但叫吾好只預定一日,可能要預幾個日子,如果無英文導遊可能出吾到發。我之前心水問的公司又msg回覆左ok。因為自己想join人數小d的團可以方便照顧。全部都係Facebook pm確實。
安榮觀光都有得web訂同email問。
www.hirata-group.co.jp

大宅

請問8折COUPON要PRINT出尼定就咁手機SHOW就得?

大宅

MrsLoMrsLo 發表於 17-5-18 22:14

請問8折COUPON要PRINT出尼定就咁手機SHOW就得?

單車9折卷同川平灣玻璃船8折卷(佢舖頭是雪糕店隔離) 手機show下就得。酒店單張都有其他舖的9折卷,web這個20%off抵d。

男爵府

想請問,自駕遊泊車方便嗎?停車埸的收費大概幾$

大宅

jy0212 發表於 17-5-18 22:49
想請問,自駕遊泊車方便嗎?停車埸的收費大概幾$

超方便!方便到我無用腳行過美崎町商店街(有點遺憾)。去的地方全部郊野,都係泊車都係免費(爛地)無收費。
出外島時浄係泊過係離島碼頭外的停車場,100円/每小時,其實可以停在酒店行去,又真係太懶同拿太多野。
川平灣有收費停車場的,但我直泊落川平灣上船處爛地免費,所以不知價錢。
米原有約7-8個免費爛地停泊位,full左就要泊側面有料停泊處,都係爛地,全日500円。
食肆、超市都有大型免費停車場。

首頁
12345...11

尾頁

跳至