美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

IloveJJ 發表於 19-2-21 16:20
我都係早上vC,晚上retinol 喎,點解我唔覺黃既?係咪Clinique 唔夠勁呢?

Clinique係咪10%? CSS係15%

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-2-21 16:20
我都係早上vC,晚上retinol 喎,點解我唔覺黃既?係咪Clinique 唔夠勁呢?

黃左既部份係皮膚無吸收到而留係角質層氧化左既左旋C,由呢個角度睇越黃就越浪費。

大宅

搽了3 星期 VIT A , 天氣一轉就敏感出粒粒.

子爵府

greentea000 發表於 19-2-21 16:05
新版有"advanced"字眼

咁係新版

珍珠宮

Newbb2006 發表於 19-2-21 16:47
搽了3 星期 VIT A , 天氣一轉就敏感出粒粒.

你想講係va問題定轉天氣問題?之前未搽va既時候轉天氣無問題?

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-2-21 17:44
咁點解佢哋有黃,我無呢?係因為Clinique 少啲?無咁濃?我吸收啲?定咩原因呢?
...

我搽clinique c10都無點染黃,我又唔會嘗試skinc cef唔知會唔會染黃,我染黃又唔代表你都會染黃,你想知唯有自己去嘗試skinc cef。

珍珠宮

回覆樓主:

見有博主話就黎停產

水晶宮

IloveJJ 發表於 19-2-21 17:44
咁點解佢哋有黃,我無呢?係因為Clinique 少啲?無咁濃?我吸收啲?定咩原因呢?
...

我有諗過可能我搽嘅份量過多,我一向搽精華都唔慳住用(尤其CSS唔貴),我又搽得快手。

水晶宮

greentea000 發表於 19-2-21 17:53
我搽clinique c10都無點染黃,我又唔會嘗試skinc cef唔知會唔會染黃,我染黃又唔代表你都會染黃,你想知唯 ...

點解唔試SkinC? 你之前唔係話想用?

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-2-21 18:02
點解唔試SkinC? 你之前唔係話想用?

我面油分泌少左,好多野都要重新考慮。

珍珠宮

回覆樓主:

以前專櫃牌子得shiseido有va產品,而家多左3個選擇。

水晶宮

greentea000 發表於 19-2-21 18:36
以前專櫃牌子得shiseido有va產品,而家多左3個選擇。

唔只呀,Chantecaille果支都好用,我用過好多支,不過呢個牌子少人用je

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-2-21 09:33
你而家轉去試韓國野?

南韓化妝品平,我一買就買一堆,唔使就住就住。而且我對化妝品要求低,但求快手用完,用唔完到3個月都會掉,咁用南韓化妝品成本最低。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-2-21 18:44
唔只呀,Chantecaille果支都好用,我用過好多支,不過呢個牌子少人用je

呢支為咩失寵?

水晶宮

greentea000 發表於 19-2-21 19:16
呢支為咩失寵?

只係因為貴,又搵到平價選擇(Jan Marini), 2支都有d似,可以就咁當晚霜用都夠潤又唔笠。Chantecaille出左支升級版就未用過。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-2-21 19:25
只係因為貴,又搵到平價選擇(Jan Marini), 2支都有d似,可以就咁當晚霜用都夠潤又唔笠。Chantecaille出左 ...

呢個時間仲上黎,今日你女乖乖地完成左功課?

水晶宮

greentea000 發表於 19-2-21 19:28
呢個時間仲上黎,今日你女乖乖地完成左功課?

因為佢今日運動會,尋日要佢做哂功課

水晶宮

回覆樓主:

我fd話"用左css c+e, 紋淺左,毛孔細左,斑少左,面色好左..."現在愁緊點搵代替品。佢話冇用一個月,面上多左2撻斑 佢前年冇斑的,係自從打左一次彩光就開始出斑

首頁

尾頁

跳至