美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

greentea000 發表於 18-11-13 13:23
唔考慮css ce?

謝謝green妹……
呢隻係咪好似都唔平wor...請問邊度買

珍珠宮

jesswu 發表於 18-11-13 13:17
Roc我用過幾枝了,其實效果有冇真係唔知……我都唔識點分點為之有效……
只能從產品適膚性衡量……
roc初 ...

see #16445

珍珠宮

jesswu 發表於 18-11-13 13:26
謝謝green妹……
呢隻係咪好似都唔平wor...請問邊度買

https://www.cosmeticskinsolutions.com/product/vitamin-ce/

子爵府

greentea000 發表於 18-11-13 13:26
see #16445

您好勁……要manage咁大個post唔易!!極珍藏!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 18-11-13 13:17
只有淚溝可能忍到唔做填充,如果到咁上下年紀加埋黑眼圈同眼袋,好多人就會動搖。
俾一個經典例子你,主打 ...
我唔想惡化淚溝多D, 因為我唔識用化妝技巧遮, 反而黑眼圈我可以用遮瑕
但我又唔敢做填充, 所以想睇下搽透明質酸或collagen 有冇得改善

伯爵府

greentea000 發表於 18-11-13 12:41
你用左支neutrogena先啦,搽手都好!

我已經用完啦, 想試下其他你介紹個啲.
之前試過filorga ncft intensive serum 嘅sample,皮膚好明顯係細緻咗,但有吉吉地,
可能對我太刺激,暫時唔考慮住.

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

IloveJJ 發表於 18-11-13 12:32
咁你有無用1% retinol同cerave?

未用,買太多,要排隊,我會搽埋頸,一支都好快用完

禁止訪問

伯爵府

greentea000 發表於 18-11-13 12:41
你用左支neutrogena先啦,搽手都好!

請問如晚上用retional,是否toner後就用?搽完retional 後,可搽什麼精華呢?謝謝

子爵府

IloveJJ 發表於 18-11-13 14:33
我如果用cerave,1% retinol就會搽埋頸,但d pigment 就無,太貴

其實我都想知點算有效呢?都分唔清楚本身我就唔係太多紋,我覺得搽左預防好過無

禁止訪問

伯爵府

IloveJJ 發表於 18-11-13 14:57
我每晚清潔完會照鏡,有啲product覺得無乜感覺。1% retinol舊年第一次搽就好有感覺,隔咗其他product, 今 ...

講得啱呀皮膚真係嫩咗同緊緻咗. 我係搽filorga 嘅sample . 真係好快見到效果. 但對我就刺激咗,
所以想搵番啲冇咁刺激

子爵府

IloveJJ 發表於 18-11-13 14:57
我每晚清潔完會照鏡,有啲product覺得無乜感覺。1% retinol舊年第一次搽就好有感覺,隔咗其他product, 今 ...

我未用1% retinol,我用Roc就無乜嘢,反而用css ce搽臉同頸就好吉,頸吉得勁抓到損晒,不過都係一星期左右,之後就無事,膚色均勻左

男爵府

filorga 有咩好用PRODUCTS 呢?

佢邊個PRODUCT 有RETINOL 成份?

伯爵府

cakecakemango 發表於 18-11-13 17:19

應該係哩條line。

男爵府

filorga time filler 主要係咩成份?功用?

伯爵府

cakecakemango 發表於 18-11-13 17:57
filorga time filler 主要係咩成份?功用?

我唔清楚啊, 你上佢fb睇睇

珍珠宮

cakecakemango 發表於 18-11-13 17:19

你睇下filorga中國官網,功能分類得好清楚。
部份明星產品已經停產,又有部份明星產品有新版。如果你只想試有口碑既產品,恐怕要重新等口碑建立。
https://www.filorga.com/cn_zh/

珍珠宮

shala 發表於 18-11-13 14:40
請問如晚上用retional,是否toner後就用?搽完retional 後,可搽什麼精華呢?謝謝
...

一個大原則就係你認為越重要果支就越先搽

首頁

尾頁

跳至