美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

chung_ma 發表於 18-11-14 14:12
thanks, 同先前推介那支loreal, 邊支較佳

呢2個產品講功能唔係同一個級數,完全無可比性。睇返你之前既問題,loreal paris呢支亦都唔符合,但如果你需求改變左就另計。

珍珠宮

ckm80 發表於 18-11-15 23:50
我想試天氣丹呀,d人講到超好用

FILORGA玻尿酸保濕精華有2個同事話同底妝搓泥,你有無呢個情況?

珍珠宮

回覆樓主:

同事夾第2單beautybay,我就加追2支strivectin hand cream。昨晚無留意到,原來有52折!

珍珠宮

回覆樓主:

一個同事今年2月買既clinique c10,code E57(製造日期may 2017),無放雪櫃。今個星期先開始用,佢話乳液顏色明顯偏黃,係專櫃tester試係乳白。

搞到今次sogo thankful week佢完全無心情去行,先前打算買既set都唔買啦,呢幾日摷曬屋企睇下有咩存貨先。

珍珠宮

回覆樓主:

Olay pro x 今個星期五屈臣士網店無做$199

珍珠宮

回覆樓主:

好多牌子製造日期/使用期限係寫個好神秘既code,我會check左code先埋單。

侯爵府

greentea000 發表於 18-11-16 03:46
FILORGA玻尿酸保濕精華有2個同事話同底妝搓泥,你有無呢個情況?

無呀,不過filorga d product好多人都話會扣扛泥

呢枝我用兩至三滴就夠,唔好用咁多份量,我之前唔識,用半pump,好難吸收

同埋要塊面仲有微濕時搽會好好多

水晶宮

greentea000 發表於 18-11-16 00:30
mad hippe vc serum用sap,我擔心快失效多D

SAP冇左旋C degrade 得咁快,我用過好多支Mad Hippie, 從未試過未用完就變色,當然有放雪櫃啦。

珍珠宮

ckm80 發表於 18-11-16 07:39
無呀,不過filorga d product好多人都話會扣扛泥

呢枝我用兩至三滴就夠,唔好用咁多份量,我之前唔識,用 ...

你有無用過FILORGA NCTF新肌赋活精華,效果如何?
我諗緊試呢支定回購meso+精華。

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-11-16 08:15
SAP冇左旋C degrade 得咁快,我用過好多支Mad Hippie, 從未試過未用完就變色,當然有放雪櫃啦。
...

我估計2個月内都排唔到佢,可以新年先買。

侯爵府

greentea000 發表於 18-11-16 08:22
你有無用過FILORGA NCTF新肌赋活精華,效果如何?
我諗緊試呢支定回購meso+精華。

呢枝我買咗未用,我用埋手上枝精華先,應該用多兩日就開得,到時再報告,我有買埋佢樽cream,睇下夾唔夾到時間一齊用

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

IloveJJ 發表於 18-11-16 09:37
Sogo今年人唔多,行得好輕鬆

我係夜晚九點幾去,人流同平時行sogo差唔多

子爵府

greentea000 發表於 18-11-16 00:45
呢2個產品講功能唔係同一個級數,完全無可比性。睇返你之前既問題,loreal paris呢支亦都唔符合,但如果你 ...

thanks, 都想試吓幸福肌呢個牌子,不過講真都唔平

禁止訪問

男爵府

greentea000 發表於 18-11-16 03:50
同事夾第2單beautybay,我就加追2支strivectin hand cream。昨晚無留意到,原來有52折!

...
我上次見你介紹買了精華,這次見到價錢比上次還便宜,想再買,但這次為何不像上次是港幣,
而是USD?請問如這樣信用卡付款,會收手續費嗎?謝謝

侯爵府

IloveJJ 發表於 18-11-16 10:03
我未試過咁夜去,真係想搵次試下

反而夜d少人d呀

珍珠宮

chung_ma 發表於 18-11-16 09:54
thanks, 都想試吓幸福肌呢個牌子,不過講真都唔平

makehappyskin唔係行平價路線,我當初都觀望同掙扎,又電郵問問問左好多次,最後仲要揀周年慶先出手。就算係咁,我依然唔死心耐唔耐揾下專櫃牌子有無同級數又比佢平,未揾到。

當初幾個同我一樣對呢個牌子有興趣既同事,有似我咁揀最需要果支買既,有持續觀望既,有已經放棄既。

珍珠宮

ballchuk 發表於 18-11-14 16:04
請教Green妹Dermalogica Overnight Retinol Repair 呢支ok嗎?
我岩岩今日先發現你地條thread, 由600幾 ...

dermalogica overnight retinol repair(30ml)係溝buffer cream(15ml)一齊搽,到適應左就可以單獨搽支retinol。buffer cream份量比支retinol少一半,似乎佢係預你好快適應,唔使成支retinol都要溝buffer cream。官網無講retinol濃度,睇成份表retinol排位相當前下,又設計左buffer cream輔助,估計retinol濃度比較高比較刺激。支retinol成份尚算OK,但buffer cream有個防腐劑有毒性。

B3我一直用Olay Pro-Retinol 抗皺眼霜(唔知B3濃度)同OLAY高效透白光塑淡斑精華(大約B3 2.5%),無用過其他主打B3產品無得比較。

首頁

尾頁

跳至