~ greentea000的搽搽搽之路 ~

jesswu
|
IloveJJ 發表於 19-2-17 19:41
唔好啦!一無用cushion, 即刻現晒斑。而家跑渣馬,個個都化晒妝 ,應該嚟緊好多防水化妝品會出 : ...

我而家d斑程度有d似jm你咁……但我仲有泛紅問題,望落去會膚色不均勻……
希望之後打pico會徹底改善問題……有需要我會夾excel v一齊打……
我眉毛粗,即每條黑同粗硬,有d位會有窿窿要略填,否則有d阿伯亂眉feel
IloveJJ
|
jesswu 發表於 19-2-17 20:11
我而家d斑程度有d似jm你咁……但我仲有泛紅問題,望落去會膚色不均勻……
希望之後打pico會徹底改善問題… ...

我都打算過兩個禮拜又去打次1064
candycakee
|
IloveJJ 發表於 19-2-17 10:17
估唔到天文台今次咁準!落住雨跑,左邊跑前,右邊跑後,無甩眉!

好彩尋日買咗bbq for sports 同埋innisfre ...

你短髮仲好睇
jesswu
|
candycakee 發表於 19-2-17 23:19
你短髮仲好睇

我都想講……
搞到我都想剪短
jesswu
|
IloveJJ 發表於 19-2-17 20:12

其實jm你共打左幾多次1064, d斑改善左幾多?
我已有年幾兩年冇打任何laser了…
我黎緊會試pico combo, 我鼻同鼻翼位有毛孔問題,係後生時手多擠油脂搞成咁……
其實唔算嚴重,但始於篤眼篤鼻,想改善下
IloveJJ
|
candycakee 發表於 19-2-17 23:19
你短髮仲好睇

謝謝!
IloveJJ
|
jesswu 發表於 19-2-18 01:54
其實jm你共打左幾多次1064, d斑改善左幾多?
我已有年幾兩年冇打任何laser了…
我黎緊會試pico combo, 我 ...

3次喳!本來諗住3次就唔打,驚打太多反黑,不過耐咗又心思思囉!
你係想越催完美啦!其實你既狀態都已好好,我有淚溝先慘,唔做醫美都無野做到
jesswu
|
IloveJJ 發表於 19-2-18 07:39
3次喳!本來諗住3次就唔打,驚打太多反黑,不過耐咗又心思思囉!
你係想越催完美啦!其實你既狀態 ...

其實我自己都唔明,之前咩都冇搞,情況好唔掂都冇理,咪又係咁……搞開發覺……原來有得搞,每次改善左之後,你就會覺得剩番果d睇唔順眼……
問心我唔算貪靚,係知自己年紀唔細,趁仲有得搞用合理成本搞搞佢,爲免過多兩年泵多幾倍$都冇成效咋……·
jesswu
|
IloveJJ 發表於 19-2-18 07:39
你係想越催完美啦!其實你既狀態 ...

印象中你淚溝好似唔太嚴重啫,小小的話好多人都有……講開淚溝我其實都有d……殘果d日子會明顯d……
d人話做超頻有用
greentea000
|
jesswu 發表於 19-2-18 08:20

其實我自己都唔明,之前咩都冇搞,情況好唔掂都冇理,咪又係 ...

其實你已經講左兩大原因,就係原來仲可以改善同剩返既瑕疵被放大。
之前無介意可能係個女佔據左你太多精力,而你而家做返野要見人既壓力大左,同時你有左收入用自己錢執正自己理所當然。到你唔滿足於打激光開始心思思想填充或動刀就真正危險,醫美的確會令人上癮而無止境追求完美。
IloveJJ
|
jesswu 發表於 19-2-18 08:25
印象中你淚溝好似唔太嚴重啫,小小的話好多人都有……講開淚溝我其實都有d……殘果d日子會明顯d……
d人話 ...

唔敢做呀!加上亦無錢做 你而家去返返工咩?我以為你個女升咗小學,又搬咗出九龍,得閒咗添!
jesswu
|
greentea000 發表於 19-2-18 10:10
其實你已經講左兩大原因,就係原來仲可以改善同剩返既瑕疵被放大。
之前無介意可能係個女佔據左你太多精力 ...

你講得好啱!好多謝提醒……
以前確係個女細連照鏡都唔得閑……而家多左時間,工作又唔太使點見人嘅好彩……見小朋友多,因為做小朋友有關的工作
係貪靚左不過我都時刻提醒自己千萬不要走火入魔……
好彩的是我閑$唔多,亦唔大膽,醫美頂到接受到hifu,打針動刀唔敢,唔係怕痛,係怕貴同不可預料的後遺
greentea000
|
IloveJJ 發表於 19-2-17 10:06
ad+有酒精,你都用嗎?除了防曬,你仲用佢既乜野product 呢?

日本防曬大部份都有酒精,只係多同少既分別。整體上我係向減少防曬酒精方向行,但完全無酒精就暫時睇唔到呢個可能性。

我係為左C5同C10做ad+會員,我自己唔會轉用呢兩支住,主要用家係我媽、阿姨同年紀比較大既表姐。我叫佢地每隔3個月用1支,等皮膚抖下,始終有效果既淡斑產品都唔會好溫和。維他命C計,乙基VC有9x%左旋C美白效果而無左旋C既刺激性,呢兩支成份又幾唔錯,如果生日月買有7折價錢就合理好多。
jesswu
|
IloveJJ 發表於 19-2-18 10:14
唔敢做呀!加上亦無錢做 你而家去返返工咩?我以為你個女升咗小學,又搬咗出九龍,得閒咗添!
...

如果有需要又有$ rf, hifu呢d非入侵性的療程我敢呀……但我真心覺得呢d療程名過其實……可能我試過hifu對我冇作用啦……
我係做番野但衹係打散工咋,因為個女依然我凑、屋企依然我理(一直冇工人姐姐的)……
我係趁個女返個左學做野咋
IloveJJ
|
greentea000 發表於 19-2-18 10:26
日本防曬大部份都有酒精,只係多同少既分別。整體上我係向減少防曬酒精方向行,但完全無酒精就暫時睇唔到 ...

Thanks!
greentea000
|
jesswu 發表於 19-2-18 10:27
如果有需要又有$ rf, hifu呢d非入侵性的療程我敢呀……但我真心覺得呢d療程名過其實……可能我試過hifu對 ...

講多幾句,就算UItherapy都有次數限制。第1次效果驚艷,第2次效果減弱,第3次好可能無效果。因為筋膜層唔會無限收縮,好好計算同把握頭兩次。
snoopyiu
|
IloveJJ 發表於 19-2-17 20:12

查實打 1064痛唔痛架?擦麻醉膏先打?我做普通rf facial 有d 位我都覺得痛痛地,facial姐姐話我唔洗諗醫美呢類,話唔痛既pico我都頂唔到
IloveJJ
|
snoopyiu 發表於 19-2-18 11:48
查實打 1064痛唔痛架?擦麻醉膏先打?我做普通rf facial 有d 位我都覺得痛痛地,facial姐姐話我唔洗諗醫美 ...

我未做過rf facial喎!不過我都算怕痛既人,我連生仔都走去開刀,我覺得1064係有啲啲痛,但唔至於難受,pico就更輕微啦!1064可以調較度數,佢會睇你接受程度去調節既,咁如果你痛,佢都唔會較得大啦!你真係好驚,可試pico先囉!pico無咁痛的。
greentea000
|
內地仲未正式批准UItherapy,公立醫院無呢個項目做。不過好多私營醫院同診所有提供UItherapy,一旦有醫療糾紛就無保障啦,始終UItherapy嚴格計係非法項目。
greentea000
|
fyi

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊