信諾尊尚醫療保買得過?

ivylee313
|
每年賠償2300萬,住院全數賠償,可以買?請指教
大力大力
|
ivylee313 發表於 17-5-30 02:17

2300萬?

好似何生甘包全層~

唔好比廣告誤導~
MingMami
|
大力大力 發表於 17-5-30 09:35
2300萬?

好似何生甘包全層~
我剛剛都聽完信諾尊尚醫療保, 我聽完覺得幾好咁, 但我都驚有無咁大隻蛤乸跳,
想問有無人買左可分享下係未真係咁好? THX

jasmineoj
|
呢間嘢好似呢兩年突然多咗好多宣傳咁
以前都無聽過,信唔信得過㗎
Happyhappylive
|
jasmineoj 發表於 18-4-27 15:22
呢間嘢好似呢兩年突然多咗好多宣傳咁
以前都無聽過,信唔信得過㗎

我考慮他,定保柏
Money.ngaiTse
|
MingMami 發表於 18-4-26 11:16
我剛剛都聽完信諾尊尚醫療保, 我聽完覺得幾好咁, 但我都驚有無咁大隻蛤乸跳,
想問有無人買左可分享下係未真 ...

你其實買呢個計劃,主要係想保自己啲乜嘢先? 我保險代理成日都問我呢個問題。

因為千萬唔好俾廣告吸引。係要睇個計劃啱唔啱自己? 同埋供唔供得起。
Money.ngaiTse
|

樓主,你想買嘅主要目的係乜嘢丫。係想入院時有得賠?(呢個係我保險代理成日問我的問題)

因為其實有好多其他嘅醫保都好好。如果你每年無入院拎過錢,佢係會減保費加。
CLAMAN
|
Happyhappylive 發表於 18-10-12 22:34
我考慮他,定保柏

我用緊Bupa,貪佢claim手續容易,有唔明又可以即時打去hotline問野。之前冇睇過信諾,不過聽樓主咁講2300萬一年,保到咁大,保費會唔會好貴?同埋好似好伏咁…
Bigpig_2007
|

中高端醫療保險如果寫「全數賠償」,你一定要留意細字有冇特別條款,好多公司明面寫得好好睇,但係咪賠得好就好難講啦⋯⋯

特別長期計劃,Claim record 記錄做得好會較有保障,你也要留意細行好多時會俾人吞併,有信譽國際性保險公司會有優勢。
Taviata
|
MingMami 發表於 18-4-26 11:16
想問有無人買左可分享下係未真 ...

樓主最後有無買?
Taviata
|

樓主最後有無買?