親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

請問是在那個碼頭買票坐船?還是要join local tour?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

NamB 發表於 17-6-8 18:24
請問是在那個碼頭買票坐船?還是要join local tour?

自己去Balihai Pier…Pattaya Pier (ท่าเรือ บาลี ไฮ)…平過local tour好多,我每次都係自己去碼頭坐船

早出發較好…遲左海灘多人搵唔到好位…提早上船…否則未必有位坐…公眾大船30B/程…去到碼頭轉電單車50B/人或雙條車到Tien Beach / Samae Beach

另外有一間船家,大船駁細船直去Samae Beach 150B來回,船家有做水上活動及餐廳,價錢公道

再另外有400b快艇來回

子爵府

好媽媽勳章

jcy 發表於 17-6-8 23:30
自己去Balihai Pier…Pattaya Pier (ท่าเรือ บาลี ไฮ)…平過local tour好多,我每次都係自己 ...
Thanks. 公眾大船, 細船, 快艇, 係咪全部都响Balihai Pier買票上船呢?

琥珀宮

NamB 發表於 17-6-9 16:11
Thanks. 公眾大船, 細船, 快艇, 係咪全部都响Balihai Pier買票上船呢?

30B公眾大船...150B私人大船...400B快艇都係Balihai Pier度買票...呢幾家都係係個尖頂建築物入面...如果坐快艇...係pattaya beach都有...但價錢我就唔清楚喇

子爵府

好媽媽勳章

jcy 發表於 17-6-9 16:16
30B公眾大船...150B私人大船...400B快艇都係Balihai Pier度買票...呢幾家都係係個尖頂建築物入面...如果坐 ...

Thanks

大宅

回覆樓主:

400b 快艇係1人價錢?

大宅

jcy 發表於 17-6-8 23:30
自己去Balihai Pier…Pattaya Pier (ท่าเรือ บาลี ไฮ)…平過local tour好多,我每次都係自己 ...
公眾大船30B/程, 請問要坐幾耐到達?去到碼頭轉雙條車到Tien Beach / Samae, 請問大約幾錢位, 會開天殺價嗎?

琥珀宮

anniemost 發表於 17-7-25 18:46
400b 快艇係1人價錢?

琥珀宮

SK088 發表於 17-7-26 08:54
(1) 公眾大船30B/程, 請問要坐幾耐到達?(2) 去到碼頭轉雙條車到Tien Beach / Samae, 請問大約幾錢位, 會開天殺價嗎? ...

(1) 大船約45min-60mins, speed boat約 20mins(2) 轉雙條我無坐過...電單車坐車尾無記錯大約50b/人...如果覺得佢開大左好多...可以講下價既...

公眾同私人大船我都坐過...分別唔大...up to你要去邊同來回程時間...如果你打算淨去samae beach...私人大船就方便D...上到島...船家有晒餐廳/水上活動可以安排...香蕉船/水上電單車/浮潛etc...同join local tour分別唔大...但平好多

sorry我講漏左...公眾大船係30b/程...私人大船係150b/來回

大宅

回覆 jcy 的帖子

你講解得非常清楚呀, 我8月尾會去Pattaya, 到時再去Pattaya Pier 睇睇先, 謝謝

琥珀宮

SK088 發表於 17-7-26 13:44
回覆 jcy 的帖子

你講解得非常清楚呀, 我8月尾會去Pattaya, 到時再去Pattaya Pier 睇睇先, 謝謝 ...

我以前搵落既資料比你參考下...不過有機會當日時間會有出入...同埋個地點好似唔同左
150B私人大船時間表...我今年5月再去時...呢個地點係寫samae beach唔係kohlarn

呢個30B公眾大船時間表

男爵府

請問搭完船還要轉車嗎?如要轉請問是不是TAXI那類型車?謝謝~

大宅

jcy 發表於 17-7-26 14:38
我以前搵落既資料比你參考下...不過有機會當日時間會有出入...同埋個地點好似唔同左
150B私人大船時間表.. ...

明白,到時再去現場睇睇。

首頁

尾頁

跳至