親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

最終行程, 大家可以參考下:

Day 1 : (Saturday)
~13:00到機場 ==> Legoland Malaysia Resort (已包車)
Legoland Theme Park
水上樂園

Day 2:
Legoland 水上樂園

Day 3:
~10:00 Legoland Resort ==> Hardrock Sentosa (已包車)
- Segway (預先購票)
- 4D Adventure (預先購票)
- Wing of Time (預先購票)

Day 4:
- iFlyers (預先購票)
- A.C.W 水上幾園- 已book 魔鬼魚&海豚 (預先購票)
- Sentosa Luge & Skyride 斜坡滑車

Day 5:
- 環球影城 (預先購票)

Day 6: (Thursday)
S.E.A. Aquarium (預先購票)
黃昏機返香港

男爵府

回覆樓主

Day 3 可以玩埋Segway 改iFly 夜晚(emoji)

別墅

kangaroo1101 發表於 17-6-15 12:18
考完哂試先開始整行程...麻煩大家比下意見.....

我第123日同行程同你一樣

第四日呢我就會全日環球影城

第五日呢我哋上午酒店玩水,跟著去gardens by the bay 同玩水,魚尾獅,及睇燈光show

第六日我哋因為我住香格里拉所以我地會留係酒店玩泳池同埋酒店Play House

最後果日早餐後去買手信,三點開始出機場,買班蘭蛋糕同比小朋友玩機場個滑梯,

我見你最後先安排去影城,可能好趕喎!

大宅

回覆 brima 的帖子

Thank You...

我未玩過ifly所以唔知時間...我改下先...

大宅

回覆 882889 的帖子

我有想過第五日玩環球影城...係擔心最後果日出bird park唔知會唔會心掛掛...

BTW 我6點幾機...似乎又係太趕...

大宅

修改行程:

Day 1 :
~13:00到機場 ==> Legoland Malaysia Resort (已包車)
Legoland 水上樂園

Day 2:

Day 3:
~10:00 Legoland Resort ==> Hardrock Sentosa (已包車)
- Segway
- Sentosa Luge & Skyride 斜坡滑車
- iFlyers

Day 4:
S.E.A. 水族館
A.C.W 水上幾園- 已book 魔鬼魚&海豚

Day 5:
- 環球影城

Day 6:
bird park
黃昏機返香港

仲心思思想去Garden by the Bay...不過未諗到點sip入行程到

別墅

星加坡有很多地方值得去, 好似: 濱海灣花園, 魚尾師, 牛車水, Clarke Quay, Orchid Road 一帶, 老巴剎, 仲有地道冬姑亭美食 ...

男爵府

可以Day4晚出Garden by the bay,仲可以出市區晚餐,或者去埋魚尾獅!

大宅

回覆 mytigger 的帖子

Thank you

水晶宮

kangaroo1101 發表於 17-6-15 12:18
修改行程 V.2

Day 1 :

第一日1:00 到機場,再聯絡司機加過關,仲夠唔夠時間入水上樂園?過關會塞車啊
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

大宅

回覆 jenniecatcat 的帖子

因為係訂左legoland hotel 的2-day combo..如果真係唔夠時間...可以day 2 再玩...

其實我都有D擔心..唔知legoland 夠唔夠玩一日架...我地係第一次去咋..

水晶宮

kangaroo1101 發表於 17-6-16 09:31
回覆 jenniecatcat 的帖子

因為係訂左legoland hotel 的2-day combo..如果真係唔夠時間...可以day 2 再玩. ...

大就唔算大,我上年暑假去都唔多人。但行下影下排下食下,都一日架啦
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

別墅

回覆樓主:

一日玩水,一日玩樂園,住一晚 Legoland, 夠晒喇 !

大宅

882889 發表於 17-6-15 14:10

我第123日同行程同你一樣

香格里拉方便嗎?等車耐唔耐?想問房間有浴缸嗎?酒店有咩玩?thanks

別墅

(=.=) 發表於 17-6-17 21:54
香格里拉方便嗎?等車耐唔耐?想問房間有浴缸嗎?酒店有咩玩?thanks

我未知啊,因為我七月先出發。

大宅

修改行程 V.2

Day 1 :

可以俾包車電話我嗎?(emoji)(emoji)

大宅

回覆 Fannyalex 的帖子

聯絡方法已PM...可以用whatsapp..

我book 單程SGP$90, 即來回SPG$180..我見其他人好似平D...可能你要再問下..

呢個係朋友介紹我而我亦無認真格過價..

大宅

回覆 victorkool 的帖子

依家我都係咁諗...可惜我已經全部book哂喇...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你會響邊度買S.E.A. 水族館入場門票?

另外, 電話咭在香港買, 或是過到新加坡機場買?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jenniecatcat 發表於 17-6-16 10:22
大就唔算大,我上年暑假去都唔多人。但行下影下排下食下,都一日架啦
thanks.請問樂園內的小食店是否只收現金?

首頁

尾頁

跳至