親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問asok去機場要預幾耐時間? 中午時間搭的士會否好塞? 搭bts 時間會唔會好預d? 我地兩公婆一件行李

珍珠宮

v.boring 發表於 17-6-15 23:57
請問asok去機場要預幾耐時間? 中午時間搭的士會否好塞? 搭bts 時間會唔會好預d? 我地兩公婆一件行李
...

上次搭uber, 大慨40分鐘。

大宅

...

搭的士好快,500泰幣

wcpcelia    發表於 17-6-17 10:20

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Asok siam chit lom等。一般500銖已經係劏客價(上次走,酒店職員話3xx左右,一定唔過500,我上次同今次司機都係開500,是但啦差果少少,費事佢玩龜速我仲大鑊。起碼我肯俾500佢行高速條氣又順)

下午預左塞到痴肺。我地岩岩機場去chit lom塞到顛左唔郁。地鐵唔建議,試過一次,bts站戶外,仲要拎行李行天橋行樓梯,好難頂。
我早兩日去asiatique,去程塞到3xx。回程夜左唔塞只係7x。我老公眼都突埋話係咪錶壞左。

別墅

回覆樓主:

唔該晒各位,我零晨一點由機場去asok, 本來諗住call uber , 但出到門口有的士叫我地600,uber顯示都只係420,最後我話一係same price, 否則我就uber,咁佢見到就話好啦,最後20分鐘到,但我回程機係下午機,我諗要預起碼一個鐘

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 17-6-18 18:14
Asok siam chit lom等。一般500銖已經係劏客價(上次走,酒店職員話3xx左右,一定唔過500,我上次同今次司 ...

我今日Thong Lor坐uber去機場BTH415, 大概40分鐘

別墅

ming1020 發表於 17-6-19 01:27
我今日Thong Lor坐uber去機場BTH415, 大概40分鐘

你今日坐uber ok嗎?因為聽人講泰國現在拉uber

侯爵府

blnc 發表於 17-6-19 01:49
你今日坐uber ok嗎?因為聽人講泰國現在拉uber

我出入機場都係用uber冇問題喎!唔清楚係咪打擊uber

別墅

ming1020 發表於 17-6-19 08:16
我出入機場都係用uber冇問題喎!唔清楚係咪打擊uber

Ok,thank you

伯爵府

好媽媽勳章

...

搭的士預1:15 上星期四中午Thonglor 區上車塞咗40分鐘先上到高速 上到高速就約15分鐘到機場

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ming1020 發表於 17-6-19 01:27

所以心裏知道500差唔多(400vs500兌返港紙都係$25,無謂因果少少攪到大家都唔開心)

我咪話asiatique返酒店用左7x銖?果日有司機開我500銖,我即時say no! 咁近開500銖實在太狼死

別墅

回覆樓主:

最後酒店幫我call的,by distance , 但司機唔識英文,沿途都驚佢扼我地,明明到埗
只行一條收費路50b, 點知佢就行兩條,一次50,一次70,好彩落車收191車費,加埋都係320b, 冇塞車,過關又超快

首頁

尾頁

跳至