親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

上左BNB睇民宿,主要睇難波,但真係睇唔明地圖,又有咩JR難波,南海難波,鐵路難波等等,想請問大家應該住近邊個難波會方便D?再望到日本橋站的,有一間我好鐘意,價錢又比難波站的平,佢寫5 MINS到日本橋站,請問如果我住日本橋站會唔會好唔方便?定係應該住返難波,謝謝各位JM

禁止訪問

大宅

DouZo 發表於 17-6-17 00:41
日本橋 vs 難波 的距離

= 太子站 ~ 旺角

唔該咁我行路都得

男爵府

回覆樓主:

我來緊都book日本橋個邊 , 其實行去心齋橋都唔係太遠

大宅

kiukiubb 發表於 17-6-17 14:50
我來緊都book日本橋個邊 , 其實行去心齋橋都唔係太遠

佢間民宿話行去日本橋站五分鐘,咁請問如果我係機場坐車去到難波站,我怕真係唔識路,我想轉車去日本橋係唔係仲麻煩過行路?謝謝

男爵府

neednicole 發表於 17-6-17 16:07
佢間民宿話行去日本橋站五分鐘,咁請問如果我係機場坐車去到難波站,我怕真係唔識路,我想轉車去日本橋係 ...

如從難波行去都是一條直路 , 大約15分鐘 , 我覺得會方便過轉車囉

大宅

kiukiubb 發表於 17-6-17 16:55
如從難波行去都是一條直路 , 大約15分鐘 , 我覺得會方便過轉車囉

請問係唔係南海個個難波行15分鐘?咁如平時出去想坐Jr難波站,會唔會要行好遠?唔該曬

男爵府

neednicole 發表於 17-6-17 17:03
請問係唔係南海個個難波行15分鐘?咁如平時出去想坐Jr難波站,會唔會要行好遠?唔該曬
...

南海個個難波行15分鐘 ~ 是
咁如平時出去想坐Jr難波站,會唔會要行好遠 ~ 我自己可接受
你可以去以下條link睇睇 , 我覺得佢講得好詳細
https://nicklee.tw/?p=2274

大宅

kiukiubb 發表於 17-6-17 17:18
南海個個難波行15分鐘 ~ 是
咁如平時出去想坐Jr難波站,會唔會要行好遠 ~ 我自己可接受
你可以去以下條l ...

唔該曬呀佢係教得好詳細,但我應該係難波行去定學佢咁轉會方便d?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我剛琴日返黎,住Hotel Kanada, 門口已經係地鐵站,去大阪站行街只需搭幾個站去西梅田就得,好方便,反而JR難波站好唔方便,因為佢要係今宮站轉車先去到,有一晚我搭,等咗20分鐘先有車,而且月台無得坐

男爵府

neednicole 發表於 17-6-17 18:10
唔該曬呀佢係教得好詳細,但我應該係難波行去定學佢咁轉會方便d?
...

坦白講,如果你唔熟路我建議你由難波行過去會好啲 , 如果轉車可能會比較麻煩 , 但以上純粹個人意見 ,你可以再自己研究下邊種方法可行的。

大宅

kiukiubb 發表於 17-6-17 18:53
坦白講,如果你唔熟路我建議你由難波行過去會好啲 , 如果轉車可能會比較麻煩 , 但以上純粹個人意見 ,你 ...

就係唔識路,擔心唔識由難波行去日本橋站,其實係唔係上返地面行會好d?轉車又覺得好複雜咁,加上我夜晚七點半機到關西機場,我又怕夜晚d路更難搵

大宅

安安太太 發表於 17-6-17 18:37
我剛琴日返黎,住Hotel Kanada, 門口已經係地鐵站,去大阪站行街只需搭幾個站去西梅田就得,好方便,反而JR ...

唔該曬其實我仲未識分咩係地鐵,咩係JR,淨係成日聽人講係日本坐JR,其實邊間會多機會坐D?我打算都會去梅田,去京都,奈良

男爵府

neednicole 發表於 17-6-17 19:04
就係唔識路,擔心唔識由難波行去日本橋站,其實係唔係上返地面行會好d?轉車又覺得好複雜咁,加上我夜晚七 ...

如果係夜晚先出到市區咁就唔好行路啦,始終你未去過加上夜晚恐怕未必識行,你都係轉車啦

大宅

回覆樓主:

其實可以download京阪神奈個個app,加埋y!乘換案內,已經知道咩pass啱你,各pass可坐咩線。
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

大宅

kiukiubb 發表於 17-6-17 20:12
如果係夜晚先出到市區咁就唔好行路啦,始終你未去過加上夜晚恐怕未必識行,你都係轉車啦
...

咁聽你講,第一晚去到轉車,之後就學下行去難波先,咁請問行去心齋橋係唔係遠過難波?唔好意思太多野問

大宅

叉雞飯 發表於 17-6-17 21:07
其實可以download京阪神奈個個app,加埋y!乘換案內,已經知道咩pass啱你,各pass可坐咩線。
...

唔該曬應該冇搵錯?

男爵府

neednicole 發表於 17-6-17 21:13
咁聽你講,第一晚去到轉車,之後就學下行去難波先,咁請問行去心齋橋係唔係遠過難波?唔好意思太多野問:la ...

白天行會好啲又容易認路 ,其實由日本橋行去心齋橋都係一條路,行下周圍睇下野就好快到,放心唔難搵的。

男爵府

kiukiubb 發表於 17-6-17 21:23
白天行會好啲又容易認路 ,其實由日本橋行去心齋橋都係一條路,行下周圍睇下野就好快到,放心唔難搵的。
...

另外民宿應該會send個詳細地址比你會有埋地圖教你點去的

大宅

kiukiubb 發表於 17-6-17 21:26
另外民宿應該會send個詳細地址比你會有埋地圖教你點去的

我未租過民宿,唔知會send埋圖咁好不過夜晚,可能有圖都未必識,而家都擔心緊 你呢?係唔係租民宿?我又驚驚地民宿寫5 min到日本橋站,又未必真係咁近

首頁

尾頁

跳至