香港圖書館免費電子圖書供下載

Zenia
|

剛剛朋友介紹,原來香港圖書館是有免費電子圖書供下載的!剛剛試用了,繁體字書種類、選擇都豐富,也有英文書。

用法十分簡單,可參看單張:http://www.hkpl.gov.hk/…/…/e-databases/HyRead_QuickGuide.pdf

網上版和App一樣用圖書證或身份證登入,預設密碼是登記電話的最後四個數字!網頁如下:
https://www.hkpl.gov.hk/…/e-…/description/89392/hyread-ebook

Cheuk2012    發表於 18-3-14 23:21
ginson    發表於 18-2-6 23:41
szesze821
|
多謝分享
johnpo
|
多謝分享
Im...
|
曲KingFiona
|
回覆 Zenia 的帖子

電話APPS
火車媽媽
|
ttjl7
|
謝謝!
newmum10
|
Zenia 發表於 17-6-21 20:13
剛剛朋友介紹,原來香港圖書館是有免費電子圖書供下載的!剛剛試用了,繁體字書種類、選擇都豐富,也有 ...
我有一個很笨的問題︰請問這些電子書可以放入KINDLE借閱嗎?
saries
|
多謝分享!
Zenia
|
newmum10 發表於 17-12-25 09:32
我有一個很笨的問題︰請問這些電子書可以放入KINDLE借閱嗎?

我無 KINDLE,唔清楚用唔用到喎.. Sorry!

cdn
|
newmum10 發表於 17-12-25 09:32

我都好想知,不過,我估唔得。download 了,便不是借
我見佢有小火龍,好吸引
DeniseLaLa
|
我都有用, 好方便, 手機Safari看的, 應該不能download了
Biggie
|
剛剛朋友介紹,原來香港圖書館是有免費電子圖書供下載的!剛剛試用了,繁體字書種類、選擇都豐富,也有 ...

謝謝分享!真係唔講唔知呀
Azicy1212
|
Great
咬香口膠
|
多謝推介~
tsung
|

菜花
|
Thx for sharing
美橋媽媽
|
Wow, 謝分享
Cheuk2012
|
回覆 Zenia 的帖子

多謝分享
laurenlau852
|