親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

預計7月中或尾去,2大2小,一個6歲幾,一個就快2歲,有咩推介必玩/食同買?
依家邊度買最優惠?想去6日5夜,未計食,預2萬機票同酒店夠唔夠?自由行定跟團好?如果自由行搭鐵路又方便嗎?定要搭的士出入?請大家分享一下行程同住咩酒店,因第一次去,咩都唔識!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我一定自由行, 慢慢去hea玩唔駛咁趕(再唔係BK/網上大把行程比你抄), 不過唔想煩就跟團啦

你不如先search下機票同價錢幾錢先啦, 香港航空有promo, 但你7月尾8月頭仲有冇平就唔知, 仲有酒店你夾埋4個人, 起碼要大少少房, 地點好+旺季你預1500+晚左右啦

珍珠宮

回覆樓主:

距離出發得一個月甚至少於一個月,第一次去乜都未book,又帶住兩個咁細,7月尾天氣勁熱,不如跟團,自由行要時間plan,冇耐之前暑假機票有promo但時間唔靚(超早機回或超夜機到),唔適合小朋友。東京有迪士尼,較適合細年紀小朋友。又有上野動物園,多摩動物園,京王鐵路館,台場legoland,橫濱面包超人館同杯面館。
當然自由行好玩點,我都係自由行。你咪試下開turbo plan下

禁止訪問

大宅

回覆樓主

日子只係預計,如搞唔切可以延期,其實初時我以為買機票同酒店package會抵d,但發覺原來分開都差唔多!你地會一連幾日都住哂同一間酒店嗎?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至