基督家庭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章

原本好fd,成日見成日傾計,佢之前環境唔好有時我出左大份錢都冇問題,但自從佢老公買了架搵食van就變了,成日以為自己升level,擺出一副高高在上的咀臉,尋日因為一件事我地終於忍唔住同佢斷交了,而一直來往的朋友就在旁扇風點火所以我係從一個群體中斷交,心裡好難過,因為冇左一班成日玩既朋友,求主安慰及帶領

大宅

樂樂小天使 發表於 17-6-25 22:00
原本好fd,成日見成日傾計,佢之前環境唔好有時我出左大份錢都冇問題,但自從佢老公買了架搵食van就變了,成日 ...

做好自己,真心對人對朋友就已經足夠,其他人點做點諗,你控制唔到。無咗咁多年既好朋友當然會可惜,但只要不讓自己心中生恨,有緣的話,會再做返好朋友。做好本份就不用耿耿於懷。

男爵府

大食媽咪 發表於 17-6-27 07:29
做好自己,真心對人對朋友就已經足夠,其他人點做點諗,你控制唔到。無咗咁多年既好朋友當然會可惜,但只要不 ...

大宅

回覆樓主

我亦有試過,不過我覺得無所謂,上帝安排係要分開,絕對有原因。積極認識其他朋友重建另一個朋友圈~

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

我都試過,所以有時覺得人生好稀虛無奈,緣份說來就來,走就走

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

人大咗思想方向或者和以前不同, 我都試過以為係一啲好好嘅朋友, 但原來在背後有好多不滿, 有人嘅地方就有是非, 就算你做得再好喺佢嚟講你都係做錯, 所以做朋友真的要講緣份, 你之後嘅路仲有咁多機會識其他嘅朋友, 所以嘗試放開自己去認識其他不同嘅人, 你都唔好太唔開心, 神必會帶你行過之後嘅每一段路, 等你認識一個真心對待你嘅朋友

首頁

尾頁

跳至