婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

想問下大家最唔中意男家邊位,我講先,之前我有開帖讚我奶奶,講番今次題目,開頭我唔中意我老爺,原因係佢好奇怪,唔會同我地一起食飯,第一次見面可以因我奶奶想食菜,覺得出街食飯叫菜食好唔抵,所以未食飯就走左去,嫁左入去都同佢無咩溝通,但我晏左放工,我老公果d食哂飯,我老爺會幫我煮番熱,所以而家無咩野,唔會唔中意佢,直到而家為止,我有少少唔中意我姑仔,開頭大家真係無咩野,直到有一次,我用洗衣機洗衣,洗完之後都係好濕,佢話係我用洗衣袋先會仲係咁濕,我之前係娘家都係用洗衣袋,最後先發現係佢教錯我點做,有一次俾我發現佢同我老公講話叫我唔好幾件就開一機衫,話好浪費水,事實我邊有幾件衫就開機洗衫,睇完個信息有d嬲嬲地,之後就無咩野,直到最近佢洗完衫之後就壞左,呢幾日我老公會買過部新既,係我老公俾錢,佢無話出番一半,基本上洗衣機得我同佢用,我早上同我老公話買過一部新既唔係問題,要一個要求,就係唔可以有底褲係洗衣機,因我發現佢會用洗衣機洗佢個外國男朋友d底褲,叫下一個用洗衣機洗衫既人點用,我老公睇完之後唔應我機,所以直到而家我唔中意既人就係我姑仔

題外話我老公對我奶奶同姑仔好偏心,有幾件事,第一件事就係我為食,想食榴槤,我食左一舊,我老公話唔好食哂,留番d俾奶奶,我心諗食一舊ja, 唔洗咁既,以後奶奶叫我食榴槤,我唔食lo,費時話我食哂,第二件事就關於姑仔,就係我老公最近同朋友去台灣玩,佢知道佢個妹中意食某一種食品,我就唔中意食,剩係買左果種食品番黎,一樣野都無買俾我,買粒糖俾我都好呀

多謝大家聽我呻

公爵府

siu_yan0308 發表於 17-6-28 17:54
想問下大家最唔中意男家邊位,我講先,之前我有開帖讚我奶奶,講番今次題目,開頭我唔中意我老爺,原因係佢 ...

第1位就梗係8婆姑仔啦(半邊姑仔)成日檢查官上身,第2位就係賤格妯娌(娘家住係葵涌邨)成日扮上等人,正宗的是非精是也,在家族中的是是非非都係佢搞出來的,由於長期的自俾,最中意踩低別人抬高自己,以為這樣就可以臨時扮演富家女(臨時的上等人)

伯爵府

回覆樓主:

男家所有親戚都OK, 唯獨只有衰格99

大宅

回覆樓主:

全家

男爵府

畀面勳章

IamKitty 發表於 17-6-28 21:00
全家
全家都唔中意?因咩事唔中意

男爵府

畀面勳章

萌貓 發表於 17-6-28 20:17
男家所有親戚都OK, 唯獨只有衰格99
反而我99 ok wo,雖然關係唔係好好好果d,但係不過不失既,宜家最唔中意姑仔

大宅

siu_yan0308 發表於 17-6-28 21:02
全家都唔中意?因咩事唔中意

62,99日日叫我c6同我離婚,原因就是覺得搶走伛個仔,c6每次見父母都比兩老狂打狂鬧,姑仔成班廢柴,講埋D白痴無腦底能話

男爵府

畀面勳章

IamKitty 發表於 17-6-28 21:18
62,99日日叫我c6同我離婚,原因就是覺得搶走伛個仔,c6每次見父母都比兩老狂打狂鬧,姑仔成班廢柴,講埋D ...
咁衰既,寧教人打仔莫教人分妻,叫個仔同新抱離婚,大部份姑仔都係無腦既,雖然我姑仔唔會講D白痴無腦底能野,但佢會講d說話俾我聽,我結婚果時,我係某一間公司買左一個優惠,7千幾蚊可以租7套,我自己3套,c6 1套,99 1套,姑仔 1套,最後一套諗住俾姐妹,但姐妹放我飛機,就多左一套,姑仔試左決定左一條裙,之後話想轉另一套,本身決定左就冇得轉,原本多左果條諗住俾我家姐,我家姐知道左話俾多左果條我姑仔,果日佢早上一條,晚上一條,好似係佢結婚咁,後來投訴我d姐妹唔做野,講到好似得佢一個人辛苦,得佢一個做野咁,佢自私到佢外國男朋友搬埋黎住,我唔知我係唔係諗野比較舊,未結婚我唔會同男朋友同居,唔明佢點解可以咁

大宅

回覆樓主

姑奶,衰嘢太多,一開始就要講好多,所以唔舉例啦。

大宅

siu_yan0308 發表於 17-6-28 21:39
咁衰既,寧教人打仔莫教人分妻,叫個仔同新抱離婚,大部份姑仔都係無腦既,雖然我姑仔唔會講D白痴無腦底能野,但 ...

總之數之不盡的賤的

大宅

回覆樓主:

放長雙眼等天收

男爵府

畀面勳章

IamKitty 發表於 17-6-28 22:04
總之數之不盡的賤的

有冇得唔聯絡見面

大宅

siu_yan0308 發表於 17-6-28 22:08
有冇得唔聯絡見面

為個老太婆太強, 所以冇得唔聯絡, 冇得唔見面, c6成個廢柴咁

大宅

回覆樓主:

名字佢賤格都話佢岩曬

大宅

IamKitty 發表於 17-6-28 21:00
全家

全家 揮手區

男爵府

回覆樓主

戀子狂99

男爵府

回覆樓主

99,嚴重精神分裂,專制霸道,自以為是,死不認錯,自虐到將身邊嘅人一個個推出佢生命圈但不斷怨人地唔啱,佢最可憐

大宅

除左老爺
全家都憎

大宅

回覆樓主:

全家 X 3

水晶宮

回覆樓主

全家x4

首頁

尾頁

跳至