親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

第一次去大阪。請教大阪有冇outlet ?上網睇左神戶話有兩個outlet ,我未必有時間去曬,請問邊個值得去?關西機場附近聽人講有outlet ,諗緊回港當天去唔去好,請教多唔多野行?如果唔多野行就唔去了,多野行要預早d去,謝謝各位

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

簡單啲機場附近果個啦, 又大又好行
神戶方便啲果個唔算大, 遠啲果個我又覺得唔就腳又唔係平好多

大宅

TMC3012 發表於 17-6-30 09:10
神戶方便啲果個唔算大, 遠啲果個我又覺得唔就腳又唔係平好多 ...

唔該機場附近個個要預幾多時間行好呢?要就返飛機時間就麻煩d

寶石宮

neednicole 發表於 17-6-30 09:14
唔該機場附近個個要預幾多時間行好呢?要就返飛機時間就麻煩d
睇返你幾點機啦, 我自己就like慢慢行既, 會起碼預3個鐘, 仲要預多半個鐘左右飲杯野抖吓

wcpcelia    發表於 17-6-30 09:17

大宅

TMC3012 發表於 17-6-30 09:15
睇返你幾點機啦, 我自己就like慢慢行既, 會起碼預3個鐘, 仲要預多半個鐘左右飲杯野抖吓 ...

七點機呀,上網睇話有架接駁巴士返機場,但一個鐘一班,有d擔心,請問有冇鐵路可返機場呢?

寶石宮

neednicole 發表於 17-6-30 09:22
七點機呀,上網睇話有架接駁巴士返機場,但一個鐘一班,有d擔心,請問有冇鐵路可返機場呢?
...
有鐡路搭呀, 一個鐘一班咁你要預返時間等車啦

大宅

TMC3012 發表於 17-6-30 09:24
有鐡路搭呀, 一個鐘一班咁你要預返時間等車啦

有鐵路我就緊係搭鐵路啦,唔該曬

男爵府

畀面勳章

TMC3012 發表於 17-6-30 09:10
神戶方便啲果個唔算大, 遠啲果個我又覺得唔就腳又唔係平好多 ...

我1255飛,是否趕不切行?

寶石宮

andy.ma 發表於 17-7-3 09:35
我1255飛,是否趕不切行?
唔得啦, 你要早兩個鐘前到機場, outlet開10點太趕啦
早少少去機場行下啦

大宅

neednicole 發表於 17-6-30 09:22
...

上星期返,應該唔止一個鐘一班,大約一個鐘兩到三班,建議你去到outlet時影張時間表相。我果朝十點度去到機場比錢寄存行李,搭大約十點半車去outlet,大約廿零分鐘,我留左大約五個鐘,摩天輪果邊多啲野食。(我慶幸係機場先寄行李,因為回程時好多人帶喼走,初初司機無落車幫手,個個都將行李放近行李櫃門口"想落車時快啲拎到",司機後尾見勢色唔對先入落車行李櫃將啲喼塞入去,重有兩個女仔因為班車夠鐘開唔比佢地上車。我返到機場時司機都係唔會落車幫手架,乘客為有等人自己慢慢認先拎到入面果啲)

大宅

neednicole 發表於 17-6-30 09:28

有鐵路我就緊係搭鐵路啦,唔該曬

我都有問過詢問處,巴士停正outlet門口,搭鐵要行,所以我搭返巴士。

大宅

A仔媽咪 發表於 17-7-3 14:05
上星期返,應該唔止一個鐘一班,大約一個鐘兩到三班,建議你去到outlet時影張時間表相。我果朝十點度去到 ...

之前我係睇上網d人講一個鐘一班,我上返網check大約半個鐘一班,請問會唔會好多人搭?行李方面,開頭諗住貪方便,打算坐鐵路直接去outlet ,諗住唔使特登又先去機,拉埋行李行outlet ,而家聽你講,好似放機場先會好d,放機場會唔會好貴?鐵路寫就寫行6 mins到outlet ,但唔知係唔係咁快。其實個outlet 多唔多野買?要唔要預返兩三個鐘行?謝謝你

大宅

回覆樓主

如果坐鐵路去關西機場,基本上必經「臨空城」站(即outlet)。我之前都係會攞埋個喼直接去outlet,如果太多行李就會放喺站內locker,或者站外的旅客服務中心,又或者放outlet內的locker,我各樣方法都試過,視乎實際環境而決定點安排。

曾經試過放喺機場locker之後再搭巴士,個人覺得好無謂,要行嚟行去又要等車。

大宅

CatCatBB66 發表於 17-7-4 01:22
如果坐鐵路去關西機場,基本上必經「臨空城」站(即outlet)。我之前都係會攞埋個喼直接去outlet,如果太多 ...

放機場一來一回係好浪費時間,如果放左機場,變左行outlet 時間會短左咁請問鐵路行去outlet 遠唔遠?thx

禁止訪問

2018復活節勳章

大宅

chunsamyuen821 發表於 17-7-4 15:30
http://www.kate.co.jp/tcn/timetable/detail/SKYB
Sky Shuttle(關西機場・臨空精品購物中心・奧特萊斯)時 ...

唔該

大宅

neednicole 發表於 17-7-4 14:33
放機場一來一回係好浪費時間,如果放左機場,變左行outlet 時間會短左咁請問鐵路行去outlet 遠唔 ...

步行10分鐘,但沿途有個商場、摩天輪、GU、餐廳。

大宅

CatCatBB66 發表於 17-7-4 16:20
步行10分鐘,但沿途有個商場、摩天輪、GU、餐廳。

唔該曬原來仲有野行,咁可以預多d時間行

侯爵府

neednicole 發表於 17-7-4 14:33
放機場一來一回係好浪費時間,如果放左機場,變左行outlet 時間會短左咁請問鐵路行去outlet 遠唔 ...

機場門口有巴士去架喇,放底行季響機場,我租左個大櫃600yen 擺全日,有d 限時三個鐘就平d ,響機場2/F, 再到12 號# 排隊就得,車費200yen, 需付現金。

大宅

winner128 發表於 17-7-4 19:01
機場門口有巴士去架喇,放底行季響機場,我租左個大櫃600yen 擺全日,有d 限時三個鐘就平d ,響機場2/F, ...

唔該 原來要排隊寄行李,我以為係locker,咁可能冇咁多時間又要來回巴士車程

首頁
12345...6

尾頁

跳至