懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

我第一胎都係3期 一直都升唔返 之後政府醫院安排左我34週入院等生 訓左1個星期35週見紅就開刀生喇 第3期一定要打直開架(emoji)

複式洋房

蚊蚊7368 發表於 18-3-19 20:38
我第一胎都係3期 一直都升唔返 之後政府醫院安排左我34週入院等生 訓左1個星期35週見紅就開刀生喇 第3期一 ...

我之後升返上去喇..冇左胎盤前置..最尾都係順產生

男爵府

我第一胎都係3期 一直都升唔返 之後政府醫院安排左我34週入院等生 訓左1個星期35週見紅就開刀生喇 第3期一 ...

你係屯門醫院生嗎?我醫生話屯門醫院係會打直開,我三期可以橫開。

複式洋房

KILW 發表於 18-3-19 21:08
你係屯門醫院生嗎?我醫生話屯門醫院係會打直開,我三期可以橫開。

我係係屯院生架 佢又冇得比我簡打橫wo 一直講打直 可能由頭到尾個胎盤位置都唔太ok啦 (emoji)

大宅

MrsKwong214 發表於 18-3-11 10:35
老實講,既然醫生已準備幫你用水球止血,即是已有準備,風險已經大大降低咗。
我當時有點不同,因為瑪麗醫 ...

Hi Mrs Kwong - I have been looking for you. Would you please check pm? Thanks a lot.

大宅

siuying621 發表於 17-7-27 17:01
醫生話升返上去喇宮頸依家有4cm
放心晒

升反上去有無覺得有時會頂住胃甘架?

大宅

cancan2013 發表於 18-2-24 14:53
正常20週未決定到第幾期。
我胎盤前置第2期,34週入院住到生
最後37週升返上1期添

我都前置二期, 點解34周要入院? 係咪有咩事?

大宅

無出血無唔舒服都要34周入院? 我前置二期, 擔心ing

大宅

mmbili 發表於 18-7-8 11:39
我都前置二期, 點解34周要入院? 係咪有咩事?

冇事呀~不過政府叫你入去待產,因為怕你有機會出血。所以照入去待產

複式洋房

mmbili 發表於 18-7-8 11:43
無出血無唔舒服都要34周入院? 我前置二期, 擔心ing

其實冇野既,只係待產囉,因為醫生話一出血有機會會流好多,所以安全d早d入院姐,果然我35週一流開頭就好似開水喉咁,不過都係個下,之後訓床睇下仲有冇流,即刻駁機check心跳,仲要留意有冇肚痛呀

複式洋房

siuying621 發表於 17-7-3 13:41
你喺政府生定私家生呀?

政府,呢d係政府生安全d

大宅

MrsKwong214 發表於 18-3-11 10:35
老實講,既然醫生已準備幫你用水球止血,即是已有準備,風險已經大大降低咗。
我當時有點不同,因為瑪麗醫 ...

胎盤植入係開刀先發現嗎?之前產檢睇唔到嗎?

大宅

MrsKwong214 發表於 17-7-25 18:51
我是胎盤前置3期+胎盤植入。其實真係無特別野可以做,但不要拿或搬重野,不要行房,盡量休息和保持心境開朗 ...

你係咪日日都流血?定間唔中咋

首頁

尾頁

跳至