懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期自己驗到有左,之前餵緊人奶經期唔準計唔到,今日去照超聲波度size計預產期,竟然已經12w2d。
最離奇係我4月尾驗過冇,11/5照過超聲波醫生話仲有2-3星期會排卵,仲照粒卵我睇。今日產檢話已經12周,話應該我初初驗唔到、上次又未照到。

男爵府

睇落就似係5月11果似中喇,計返日子依家3個月左右好match吖

大宅

jarjarjar 發表於 17-7-4 22:05
睇落就似係5月11果似中喇,計返日子依家3個月左右好match吖

最搞笑係果個醫生話我未排卵,粒卵要2-3星期先ready

大宅

回覆樓主

唔駛捱咁耐又沒有害喜情況真係好好!congratulations

大宅

MsPicasso 發表於 17-7-4 21:29
上星期自己驗到有左,之前餵緊人奶經期唔準計唔到,今日去照超聲波度size計預產期,竟然已經12w2d。
最離奇 ...

11/5個醫生都流流地喎
有左都唔識睇

男爵府

MsPicasso 發表於 17-7-4 22:18
最搞笑係果個醫生話我未排卵,粒卵要2-3星期先ready

我覺得應該唔關個醫生事,因為應該係你照嘅果日前後幾天左右啱排完卵,而受精著床老需要時時,所以未到due day, 所以咩都照唔到,我估係甘

大宅

可能係,果次去仲陰超又抺片(最後怕痛抺片唔成功),諗返起都好危險

大宅

woodenmusic 發表於 17-7-4 22:33
唔駛捱咁耐又沒有害喜情況真係好好!congratulations

多謝!唔知情下咁就過左早孕期,好搞笑
呢幾個月食左好多次刺身同麻辣火鍋(emoji)

大宅

MsPicasso 發表於 17-7-4 21:29
最離奇 ...

5月11已經7周 閃閃都照到喇 呢個醫生竟然用陰照都未照到懷孕 覺得好驚咯

公爵府

回覆樓主:

我有check開紅D又有拉絲,知道自己5月9~10日排卵,但我先10w2,醫生都話size差唔多,點解你遲過我排卵但可以大我2w?
會唔會當時已經懷孕但太早未見到?懷孕後有冇可能排卵?我之前有個唔熟嘅朋友話大肚照閃閃,醫生同佢講見到另一粒卵子,叫佢千萬唔好行房否則好危險,不過佢成日吹水我唔知真唔真

大宅

emimi 發表於 17-7-5 09:00
我有check開紅D又有拉絲,知道自己5月9~10日排卵,但我先10w2,醫生都話size差唔多,點解你遲過我排卵但可 ...
我都覺得勁奇怪,我係4月第3個星期流左一星期啡,似M但又勁少果款,我有諗過係咪著床出血,25/4同26/4驗孕都冇料到,我怕子宮有問題,所以book婦科檢查,之後就冇再驗過。11/5 果日婦檢,醫生話我既情況好正常,因為仲餵緊人奶,經期係會唔regular。陰超時仲話搵到我粒卵,不過冇咁快ready.... 我都唔明陰超點解會照唔到我有左但又照到粒卵

大宅

回覆樓主:

一知道就可公佈

伯爵府

回覆樓主

Yeah,我都係,發現懷孕時己12w,即刻預約醫院,13w去登記,醫院安排同日下午做唐氏。
上個有幾滴血及流啡仲以為period亂,夷加諗番可能果時著床血/作小産。
希望之後一切順利(emoji)

大宅

Kanyin 發表於 17-7-6 00:21
Yeah,我都係,發現懷孕時己12w,即刻預約醫院,13w去登記,醫院安排同日下午做唐氏。
上個有幾滴血及流啡仲 ...

恭喜你!大家加油
我都覺得好好彩,12周去排期都安排到早期唐氏。

首頁

尾頁

跳至