乜依家洗牙咁貴架?

adaleung717
|
打親去D診所都話$500up, 視乎口腔程度... 旺角區仲要間間都話$750, 最離地係,有一間竟然話洗牙要$350 檢查費, 之後洗就$950 ... 我當堂呆左 乜依家真係咁貴架? 大家洗開幾多錢左右?
leung2888    發表於 17-7-27 09:17
怪獸青BB
|
天水圍普通牙醫350
MM2005
|

咁誇張,咪選過另一間囉,普通牙醫無咁貴。
chiuchun
|
bonnnni
|
去啲街坊牙醫啦,應該平少少
二寶
|
adaleung717 發表於 17-7-6 11:26
打親去D診所都話$500up, 視乎口腔程度... 旺角區仲要間間都話$750, 最離地係,有一間竟然話洗牙要$350 檢查 ...

buonobi
|
中環都要750
HoshiSora
|
打親去D診所都話$500up, 視乎口腔程度... 旺角區仲要間間都話$750, 最離地係,有一間竟然話洗牙要$350 檢查 ...

我估計,除了街坊牙醫,其他的都唔平得去邊。仲未計洗牙的時候發現要補的牙!

都敏俊C
|
係咪打咗去 d 有得 claim 保險嘅牙醫?個 d 會貴 d, 去返街坊牙醫平 d
choc_choc
|
我洗一次牙要900,下個月約補牙,已經由$1300加到$1600。
imcd
|
大埔及北區仲有400蚊左右洗牙既~

住新界都仲有好處
facialchung    發表於 18-7-29 17:47
FiFiMa    發表於 17-7-6 12:38
flori
|

我睇灣仔牙醫,由3年前$350洗牙到依家$420
JazzStyle
|

我昨天問咗一間洗牙要480, 問過第二間話250, 同區都爭好遠
TMC3012
|
我樂富要600+
lingwu
|
我呢邊洗就$250到,睇下嚴唔嚴重,如果正正經經常常就係呢個價
lingwu
|
我老公岩上星期洗牙加補隻牙
總數$600
Charlotte_mom
|
有d牙科診所為做生意,會有annual plan俾公司員工join。三四百一年包一次洗牙,無限補牙檢查。
我舊年洗+補+x光+檢查全包
可以叫hr問問。我妹做某大公司hr佢話公司無補貼的,純粹係診所discount

我之前問天一洗牙都要$600
adaleung717
|
flori 發表於 17-7-6 11:48
我睇灣仔牙醫,由3年前$350洗牙到依家$420
你灣仔區呢個價算好平
007~sa
|
500-700係正常 最好朋友做呢行
太平不敢去!
smpoon
|