爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

女人的責任???

睇完男人的責任, 想問下
女人的責任???

民房

Re: 女人的責任???

最大責任就係做個好媽媽....
第二就係點老公做阿四啦.....

大宅

首要當然係做個好媽媽;

其次家庭雜務, 就算有工人都唔代表唔駛理, 我要返工要照顧個囡, 仲要睇住個工人做野做成點, 又要照顧老公, 如果佢病, 要叫佢移玉步去睇醫生; 如果佢近日訓唔足, 又要煲湯水, 自已返工已經好"累", 但老公返到屋企就會做"大爺"......

責任唔係一個人承擔哂, 係要兩公婆"分享";

成日都話"男主外,女主內", 但點解女人仲要返工咁辛苦 ?-( ?-( ?-( ?-(
KooKuKooKu :pint:

複式洋房

做女人真係幾辛苦架, 又要受生BB的痛, 陀BB的辛苦,又要工作, 返家又要做家務, 教小朋友做功課, 溫書, 真是幾辛苦, 咁當然, 男人都有佢地的擔子, 可能女人就會講出來, 男人就無咁話一樣一樣咁數出來. :lol: :lol: :lol:

伯爵府

男人既責任主力顧住頭家..........既收支, 而事業型媽咪亦好多, 呢個年代男主外...女就可能要兩樣兼顧
女人除左家中一日幾餐...生仔湊仔係份內事, 仲要負責搞好家庭關係, 搞好外家同夫家關係, 陪老公應酬要做大方夫人, 返到屋企要做細心小女人兼聽老公訴苦, 到老公問意見時, 又要有幫到佢分析既頭腦, 有工人既仲要識點控制佢, 跟本無論全職媽咪或事業型女性都係要內外兼顧

複式洋房

好奇怪,有個topic "男人的責任", 好多人講男人應該做呢樣,做個樣.
所以又開呢個topic "女人的責任", 點知都係講男人應該做呢樣,做個樣.

?-( ?-( ?-( ?-(

你地想個d野我全部做晒,咁我係男人定係女人???

民房

Understand her husband!

民房

淇淇 寫道:

做女人真係幾辛苦架, 又要受生BB的痛, 陀BB的辛苦,又要工作, 返家又要做家務, 教小朋友做功課, 溫書, 真是幾辛苦, 咁當然, 男人都有佢地的擔子, 可能女人就會講出來, 男人就無咁話一樣一樣咁數出來. :lol: :lol: :lol:

我咪做老婆嘅聽眾low !! :lol: :lol:
:-? :-P :-P

民房

自從離婚之後,家中無論男人或女人的責任都係我o既擔子,家庭雜務,煮飯,煲湯,湊仔,做功課,溫書,仲要返工,死就死在隻佬又死返嚟住,做哂大爺咁,我同佢無關係,冇嘢ga,唉,唔係考慮D小朋友的成長,真係想洗小小錢攪掂佢.我係唔係要去單親媽咪o既Forum分享呀? ?-( ?-( ?-(

侯爵府

好媽媽勳章

Eded-mom
wellcome to share with us.
我覺得妳叻過好多男人!

我認為女人的責任,就這盡情去享受男人給妳的一切!

別墅

onondad 寫道:
睇完男人的責任, 想問下
女人的責任???

吾使問啦.....女人的責任,咪管住我地d男人囉^______^

複式洋房

做女人真係幾辛苦架, 又要受生BB的痛, 陀BB的辛苦,又要工作, 返家又要做家務, 教小朋友做功課, 溫書, 真是幾辛苦;仲有呀男人事業有問題,做女人又要分擔又要安撫佢,但唔可以咁長氣,但又話要支持佢同鼓勵佢;好喇到佢事業有成,又怕佢有錢身痕去攬女人;到佢去攬女人,又要容忍佢同原諒佢,萬一個男人唔知錯就仲死!

首頁

尾頁

跳至