論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

依加凌晨三點都要上黎出post!!!Agent早上一開門就去炒佢!

我經德成沙x分行請既 做左一個月唔夠三封warning letter 第一次威脅我時已帶佢去agent簽warning加briefing agent 面前乜都yes mum 背後就I'm mum

勿請菲律賓工人 Mxlo Irxne Exexox (WX4079xx A) 1985年

依個人經常不服從命令 情緒化 當自己先係mum

恐嚇僱主如果炒佢會對家中一歲bb不利 例如會不小心掉bb落地 or 淥親

僱主俾warning letter佢叫佢簽 黑面撓手話 I don't read.I'm not gonna sign .i need to ask my friend and aunt.go to find agent I will not sign or write anything here(佢話佢外面有強大network可以告到僱主go to jail )

可能外面啲人教佢 同我嘈佢開電話錄音 特登講我想炒佢係因為我歧視佢係菲律賓 之後喊 又話If you don't want me. Fine. But you can not terminate me because i m Philippine.應該想告我歧視加 無理解僱

我即時叫佢delete 開頭唔肯話錄音係佢權利 之後到我話我個cam一直由你入屋做野就影住你 你想告我歧視無可能加我無講過 你唔del得 我搵律師同你傾 佢先死死地氣delete

黑面駁咀講大話樣樣齊

話佢自己係賓賓都有工人自己唔會要求工人做咁多家務

私自在未經同意下用買餸錢買only for佢自己的食物

叫佢做家務教埋佢做 永遠答yes mum但未完成or求其做就算

如下位僱主請著佢 自求多福 此人極古惑及聲稱有強大後盾

好希望能通過此post救返你幸福的家 請佢只會家嘈屋閉 good luck

複式洋房

回覆樓主

附上此工主照片一張 希望唔會再有受害人 BK媽媽一齊抵制差勁斷約工人

首頁

尾頁

跳至