懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日七週六再照都只有胎襄 而且每星期大得幾mm 醫生話唔樂觀 下星期最後一次照做決定
我好傷心 而且開始諗係咪因為我四十歲高齢所以中左空心胎? 我下次可能都係一樣? 老公見我甘大壓力叫我諗清楚如果唔想再試都無所謂 兩個人開開心心甘生活 我係怕 但更怕對唔住老公 佢好鍾意小朋友的...
好迷惘 唔知點算

子爵府

biscuitmom 發表於 17-7-16 07:45
尋日七週六再照都只有胎襄 而且每星期大得幾mm 醫生話唔樂觀 下星期最後一次照做決定
我好傷心 而且開始諗 ...
呢版好多JM都曾經小X, 之後又生到正正常常BB. 所以唔洗擔心.樂觀D唸, BB 未ready 黎到所以先走左, 總好過陀到一半有事仲傷心.
休息一下再努力, 加油!!!!
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

男爵府

抱抱樓主~其實中空寶好普遍.第一胎就中係會難受D~如果照到胎停就唔好留啦,每一胎都係獨立嘅~始終千40係高0,可以懷孕都係幸運嘅~最緊要調理好身體~唔好亂諗啦
我3月小產,又係未到7week自己去天堂~但我同自己講(初見紅,做好心理準備,因去私家照到發育慢左個size該有0.6我得0.48)阿B堅強就會努力抓實我,唔得就會好好地下次返黎,結果3日後自己流走左乾乾淨淨,我覺得佢好錫住我,唔駛我辛苦
又識好多人40、42、43先有,生左個健康B
唔好灰心,多D休息

大宅

回覆樓主:

不要灰心, 我39&40 小產兩次,空心胎, 41歲自然懷孕, 生咗bb.

珍珠宮

回覆樓主

每一胎都係獨立架…樓主唔好諗咁多,好好調理一下身體再來過。

別墅

RubyYu07 發表於 17-7-16 11:20
每一胎都係獨立架…樓主唔好諗咁多,好好調理一下身體再來過。

除非短期內連續兩次流產, 否則不屬於慣性流產, 應該冇問題

大宅

回覆樓主

我覺得唔關高齡事,好多人年輕都一樣會小產,我覺得是和bb 緣份未到

我舊年都小產過,bb 去到6 星期無再長大。調理好身體好快再有。現在我都快生了,你好好坐小月,唔好比咁大壓力自己,相信bb 好快再來搵你!

男爵府

回覆樓主:

所以平時見到一些結婚好耐但未想要小朋友既朋友都會同佢地講。。。愈遲生愈大風險,二三十時話未玩夠要二人世界,到年紀大時先黎要小朋友,其實對雙方有一定風險

男爵府

既然你老公都睇得咁開喇,你都冇比自己太大壓力,順其自然好喇

複式洋房

回覆樓主

唔好俾太大壓力自己...其實好多野係緣份, 未必關年紀事..

而家好多人40 以上都可以生bb ! 最緊要令自己開心...keep 住健康.... god bless u !

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

一切隨緣,可能BB未ready,先養好身體。

男爵府

我都好明白樓主心情,流產係好多好多個問號...
自己好好休息下過2個月再試! 一定OK!

別墅

我都試過兩次x,一切會過去的,我剛剛生咗個女啦,依家四個月,只要唔放棄就一定唔會唔得

複式洋房

多謝各位 今日醫生cfm 空心胎 胎囊差不多3cm 大但入面咩都無
醫生建議做刮宮手術
心情平伏了一點 休息呢段期間會好好諗下再唔再試 多謝大家鼓勵

伯爵府

回覆樓主

唔使灰心,我朋友都40歲小產,42生第一個,44生第二個。
而我自已29歲第一次小x。
所以係唔關年齡事的。加油!

首頁

尾頁

跳至