影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好好睇
係咪書都會有?打算買書睇

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

thanks

大宅

15週年勳章

回覆樓主

好正呀

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

heiyau88 發表於 17-7-19 09:37
劇集裏金蓮版夜華出場得十分奇怪吧!?無端的就出現了!
原來其實劇本中有解釋他是如何甦醒的,就是墨淵代 ...

你 e 個係劇本版?

小説版唔係金蓮,係隻旦,隻旦唔知點解被娘娘食咗,就有咗夜華。所以三生好睇真係劇集拍得好,小說版真係唔吸引,要飛往來睇。

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

樓主 請一定一定要繼續post啊

珍珠宮

回覆樓主

支持!

我睇左5次(飛帝君鳯九、翼族),暫時未能解毒!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

公爵府

好媽媽勳章

heiyau88 發表於 17-7-19 08:44

喱段其實有拍喎

等我搵返邊集先,我記得套劇入面我有睇過

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

睇完好想睇返樓主放啲圖,但好朦

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

這一段,墨淵血洗大紫明宮救徒弟中,其實想拍得跟小説一樣的,說小十七一見到師父便驚喜得被瓜子殼嗆到了,師父幫她拍背,更深深抱起她,說她胖了一圈,頗溫情的!

這裏的更改估計是不想觀聚太大愛師父而夜華出場時令人感覺撬師父牆腳吧!

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

sze811 發表於 17-7-19 14:57
睇完好想睇返樓主放啲圖,但好朦

用電腦看吧,其實應該看到的

子爵府

yoma1975 發表於 17-7-19 12:59
你 e 個係劇本版?

小説版唔係金蓮,係隻旦,隻旦唔知點解被娘娘食咗,就有咗夜華。所以三生好 ...

係,劇本版,非常正的,但我的不齊全!

子爵府

回覆樓主:

炎華洞,劇裏好像沒有怎麼解釋為什麼司音要把墨淵放到炎華洞中!
其實這裏應該有四哥出場的,就正好解釋了原來白真四哥少時曾獨自到這裏吸收靈氣療傷,估計是和天族無妄海有異曲同工之妙的地方,但功能上有著差別吧!

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

夜華有一顆八卦的心,原來夜華早就知道他二叔的小巴蛇少辛是來自青丘,更知道是青丘白淺7萬年前收養的!
話說,你不是連素錦是哪個素,哪個錦也不知道嗎!?怎麼人家巴蛇的事你卻十分清楚!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

還有嗎? 仲想睇多D

子爵府

回覆樓主:

圖1)這裏是於天宮中小天俄們一直對素錦的看法,也更可深刻地明白為何素錦對白淺那麼深深不忿、深惡痛絕!就因為是天生的帝姬,白淺就平白佔了正妃之位,太子殿下更是沒得選定要娶她呢!

圖2)交待夜華與三叔之間的關系,而夜華原來一直也有拜托三叔幫助處理公務!

圖3)交待了夜華幾萬年來一直對素錦的看法,素錦對夜華來說,甚至連放筆架也比不上呢!

這些段沒有拍下來真可惜, 只可以自行腦補!

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

好想睇多d

侯爵府

hashtag影視迷勳章

支持

子爵府

heiyau88 發表於 17-7-19 08:44

樓主,呢一段我記得睇花絮時睇過,

多謝妳比我用文字重溫一次

首頁

尾頁

跳至