自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

燉蛋媽媽 發表於 17-8-10 15:16
回覆 LAUGHT 的帖子

睇你個棚牙個到夠唔夠位,無咩可唔可惜。就係唔夠位,先生得唔靚要整MA....我個陣都脫 ...
呢個...我咪就係咁囉, 懶唔帶retainer, 結果走位, 廿歲人出智慧牙個時又迫返d 牙唔齊...
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

我都在煩惱,阿囡要剝4隻牙才可以箍,但真係肉赤,那些是健康的牙齒!

子爵府

回覆 hoilong 的帖子

睇多個醫生啦, 我BOOK左兩位

男爵府

2024年龍年勳章

sillykaka 發表於 17-7-21 12:10
我想脫牙,捻住可以瘦面,點知醫生叫我唔使脫,我仲好失望

不過我已經30歲了,依家c ...
請問你COOL幾$, 可否PM個牙醫資料比我, 我想比我囡COOL牙, 謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hiragana 發表於 17-7-21 11:31
唔一定, 可以問多一兩個勁d的醫生, 當年我cool牙, 我口又細, 牙又亂, 醫生話要脫4隻, 好彩有frd介紹 ...

我囡都要cool, 如果唔洗脫牙就好。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kathyca 發表於 17-8-10 03:25
唔一定要剥牙,我囡剛COOL 左1年多,佢D牙全部超大隻,疊住晒!醫生都有辦法唔剥牙而COOL 到好靚!

就算牙 ...

係未要細個先做得?請問可以pm 我醫生名嗎?

禁止訪問

複式洋房

回覆 peaceaa1122 的帖子

唔好意思,由於我唔係打手,所以我唔會公開牙醫名,其實而家 D牙醫都有專門幫人 COOL牙 (即係只大部分做牙齒矯形),你可以搵返果 D去問下詳情
但另一問題我可以答你,牙醫話其實只要已經換晒牙就可以開始 COOL牙

複式洋房

回覆 接線生 的帖子

唔識就咪亂講嚇人啦

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

kathyca 發表於 17-8-10 03:25
唔一定要剥牙,我囡剛COOL 左1年多,佢D牙全部超大隻,疊住晒!醫生都有辦法唔剥牙而COOL 到好靚!

就算牙 ...

想要你牙醫資料,唔該。

系咪一落箍就會整到冇胃口食野或容易整損唇。亞女已經好瘦,再食唔到野就幣。

複式洋房

回覆 062004 的帖子

咁又唔覺喎,亞囡只係頭一星期唔慣,之後完全無問題,就連牙醫叫佢唔好食痴牙嘅野,佢都照食,真係激死!

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

kathyca 發表於 17-8-14 21:26
回覆 062004 的帖子

咁又唔覺喎,亞囡只係頭一星期唔慣,之後完全無問題,就連牙醫叫佢唔好食痴牙嘅野,佢 ...

亞女B B時比佢食芝士當零食,好快出乳齒,好整好靚,點知就恒齒細窿出大隻迫到前後叠住,上2隻門牙仲移咗一隻牙位開始打斜。身邊D同學嚇佢又要剝好牙、又痛,嚇到佢唔想去整,煩。依家箍牙咁貴,再遲D整仲貴。希望揾到個好手勢幫下手。

男爵府

回覆 kathyca 的帖子

請pm我有關的牙醫資料,我想帶個女去睇下。thanks

複式洋房

062004 發表於 17-8-14 21:41
亞女B B時比佢食芝士當零食,好快出乳齒,好整好靚,點知就恒齒細窿出大隻迫到前後叠住,上2隻門牙仲移咗 ...
我囡D乳齒生得超靚架,不過大左換牙後,D恆齒真係超大隻,除左門牙外,左右2邊嘅犬齒果D全部疊住晒!本來我都唔識,以為 COOL牙要一定要剥牙架,但最終上網睇左好多資料,先明白牙醫講嘅可以唔一定去剥牙都有其他 COOL牙嘅方法,因為剥唔剥牙.....真係會影響外觀架!

另外我建議大家真係最好搵返附近嘅牙醫,因為開頭要 1星期去一次,2個1月之後先會 1個月 1次,所以遠的話真係好煩 (除非真係無)

男爵府

kathyca 發表於 17-8-14 21:57
我囡D乳齒生得超靚架,不過大左換牙後,D恆齒真係超大隻,除左門牙外,左右2邊嘅犬齒果D全部疊住晒!本來我 ...
唔剝牙的cool牙方法係點㗎?會不會耐好多?

別墅

回覆 kathyca 的帖子

我小朋友照X-RAY, 醫生話D恆齒好大隻, 而佢上顎細, 話要等恆齒出哂就剝牙去cool牙. 唔該可唔可以PM個醫生資料俾我, 等我地評估下可唔可以唔剝牙去矯齒.

伯爵府

回覆樓主:

唔剝牙嘅話,cool完會唔會易走位?

我細過cool過,有剝牙,冇戴過咩固定器,冇走到位。

男爵府

回覆樓主

依家cool緊隱適美,cool左3個月,呢樣係點架,我同仔仔都來整,佢13歲勒,係咪要大個d先得呢?我係覺得牙齒唔靚想去cool

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至