[新手媽媽] 需要買孕婦專用既bra嘛?

k_yi
|

孕婦需要用孕婦 (無鐵線) 既bra嘛? 係邊度有得買?
Tinny
|

我喺uniqlo 度買無逢胸圍,百零蚊一個,好舒服

燉蛋媽媽    發表於 17-7-24 15:05
燉蛋媽媽
|
回覆 k_yi 的帖子

我一有左就買左兩個UNIQLO 無鋼線BRA,比平時買大一個SIZE。因為唔想壓壞乳腺.....之後諗住餵母乳,會再去M&S 之類地方買三四個哺乳胸圍。
chengkayan
|
k_yi 發表於 17-7-24 14:20

覺得孕期用無線圈嘅bra舒服D
kkloveyou
|
千萬不要買Me me me 的 nursing bra. 價錢貴,夏天著那些花邊刮肉,搞到我成日痕,很不舒服。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bearbmama
|
我買左Gennie's, 幾舒服。
puppydingo
|
m & s
OIO

對我黎講好有需要,因為胸大倒就黎40吋

用wire bra會痛倒暈。

Jen_Rowen
|
我去千色店㨂左2個冇鋼線bra咋
Mandc
|
我喺sogo買咗有鋼缐又可以哺乳用既都係$2xx啫⋯咁生咗之後都仲用到⋯本來就比較豐滿⋯唔敢用冇鋼缐的⋯一陣變咗趴地熊咁就慘啦⋯我見佢d孕婦用嘅鋼缐用普通綱線bar係唔同㗎⋯軟身好多的⋯所以應該ok的⋯
pinglam0101
|
k_yi 發表於 17-7-24 14:20

我第八週已經用wireless bra
分別去U記、OlO同樂天買
wombatwombat
|
我用六甲村都幾好
ck807
|
wombatwombat 發表於 17-7-24 19:47
我用六甲村都幾好

我去68買無鐵線, 密啲換到唔肉赤
RubyYu07
|
Tinny 發表於 17-7-24 15:04
我喺uniqlo 度買無逢胸圍,百零蚊一個,好舒服

係啊,我都係系unoqlo買,無買孕婦Bra!
mbahk
|
我都係買Uniqlo無鋼線,仲買埋d吊帶背心連pad
舒服&抵著
kwakwa
|
Mandc 發表於 17-7-24 19:35
我喺sogo買咗有鋼缐又可以哺乳用既都係$2xx啫⋯咁生咗之後都仲用到⋯本來就比較豐滿⋯唔敢用冇鋼缐的⋯一陣 ...

請問邊個牌子?
Mandc
|
kwakwa 發表於 17-7-24 22:11
請問邊個牌子?

Gennie's 專做孕婦衣物的
ky.karen.ky
|
我買咗m&s
dilys0831
|
我都係買m&s 無綱線
angelaine627
|
懷孕期間著無wire嘅bra係好㗎,有wire嘅bra可能會壓住啲乳線㗎
lingbelle
|
Mandc 發表於 17-7-24 19:35
我喺sogo買咗有鋼缐又可以哺乳用既都係$2xx啫⋯咁生咗之後都仲用到⋯本來就比較豐滿⋯唔敢用冇鋼缐的⋯一陣 ...

我都有少少八字越大驚越八