跳至

首頁

尾頁

大宅

mrscow 發表於 18-7-30 10:56
I think normally it take one to two months

即預大約1年左右已經可以land嗎?

大宅

blackblackie 發表於 18-8-1 20:32
即預大約1年左右已經可以land嗎?

預計係
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

大宅

bettylovingbb 發表於 18-2-12 20:43
回覆 mrscow 的帖子

我都係1月尾sent左表,我見有jm話有priority date ,但我老公話IR-1係冇priority date ...

hi jm, 請問beneficiary assets 是cash嗎?如是cash, 是否是指按地區計的125%貧窮線x3年?

男爵府

回覆 blackblackie 的帖子

我諗係所有cash加物業加股票

大宅

bettylovingbb 發表於 18-8-6 17:33

我諗係所有cash加物業加股票

sorry, 想問多少少,想知物業係響美國定香港? (因為想知香港物業計唔計)

男爵府

香港都計,但要幾多錢就唔係好記得

複式洋房

Honey媽媽 發表於 18-2-13 16:41
我都準備填I-130申請我老公過去美國。

想問吓你哋交咗咩文件去證明段婚姻關係呀?

我交左結婚證書,女女出生證,多年來的合照& WhatsApp 通話紀錄

大宅

Jesschung218 發表於 18-8-8 09:59
我交左結婚證書,女女出生證,多年來的合照& WhatsApp 通話紀錄

我無交whatsapp record呀,因為我同老公用中文溝通,諗住就算交咗啲美國職員都唔識睇, 哈

大宅

回覆樓主

佢唔睇現金,佢睇sponsor既報稅表去計夠唔夠數。asset就計,但之前有jm話只計美國本土,我交左相,聯名戶口,結婚證書,仔出世紙
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

首頁

尾頁

跳至