親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

10天共8大5小, 星加坡回來了, 感恩有好天氣, 日日太陽高照, 行程順利

Day 1:
上午11時機到新加坡, 過關後的士到市區酒店約4時半, 坐地鐵去魚尾獅附近觀光, 晚餐到clark quay Jumbo 吃chilli crab
Day 2
11時包車到動物園, 當中餵了大象, 長頸鹿, 山羊, 到5時包車去Mellben吃蟹米線, 非常非常好吃!
Day 3
11時包車到科學館, 其中有個場館有VR玩, 小朋友玩到唔舍得走, 到閉館才call 的士到Garden by the Bay, 後搭地鐵到舊機場大排檔晚飯(不太好味, 不建議)
Day 4
早上9時出發包車往Legoland, 住3日2夜, 我們買了2DAY COMBO 第一天玩機動遊戲, 晚上在酒店對面商場食飯
Day 5
全日玩Legoland waterpark, 晚上酒店吃義大利菜
Day 6
11時包車新山返新加坡, 沒塞車, 很快, 約1時到酒店, 在酒店附近吃東西, 到牛車水買豬肉乾, 再坐地鐵到Bugis 行街買海味, 晚上在酒店附近Maxwell Food Center 吃晚飯, 原本想試天天海南雞飯, 但原來5點已收檔, 唯有吃其他, 粉麵, 炒年糕樣樣叫些, 吃完坐的士到Geyland榴槤街吃榴槤
Day 7
的士去聖淘沙, 先玩skyride and luge, 再玩Segway Tour, Segway真的很好玩, 我們一家大細, join了1小時tour, 有專人帶我們沿海灘遊覽, 很好! 之後再玩Mega bounce, 玩完差不多6點, 坐的士返酒店
Day 8
全日Universal Studio, 玩到晚上8時關門, 太累,晚飯在酒店吃
Day 9
早上小孩酒店游水, 女士到City Hall站百貨公司行街shopping, 晚上在附近吃韓國菜
Day 10
早上酒店游水, late check out 約下午230坐的士出機場,搭5點機返香港

ww08423    發表於 17-8-2 09:01

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

請問segway同mega bounce有年齡限制嗎?幾錢?兩個都係附近嗎?唔該晒你

男爵府

畀面勳章

回覆 pakyin1108 的帖子

Segway 如要參加半小時/1小時 tour, 年齡要10歲或以上, 10歲以下只可以玩500M OR 250M 在空地兜圈, SG 39.9半小時, SG 79.9 1小時, mega bounce 6歲以上, SG 15, 約玩5分鐘

男爵府

畀面勳章

回覆 pakyin1108 的帖子

兩樣都在Siloso Beach, 相距步行約5分鐘

wcpcelia    發表於 17-7-25 10:49

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

segway好貴,反而mega bounce有興趣,thx for yr sharing

男爵府

Portialeung 發表於 17-7-24 20:27
10天共8大5小, 星加坡回來了, 感恩有好天氣, 日日太陽高照, 行程順利

Day 1:

可唔可以要包車電話?thx

男爵府

畀面勳章

菠蘿包包 發表於 17-7-25 23:26

我用grap app book車, 4至13人車都可以選, 快有車, 好方便

wcpcelia    發表於 17-7-26 15:13

子爵府

回覆樓主

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Day 1:

請問你去clark quar jumbo 食chilli crab, 價錢如何呀?

男爵府

畀面勳章

yly2 發表於 17-7-26 19:29
請問你去clark quar jumbo 食chilli crab, 價錢如何呀?

都貴, 我覺得唔好食, 蟹唔新鮮, 又細, 無下次

wcpcelia    發表於 17-7-30 09:17

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Portialeung 發表於 17-7-28 14:27
都貴, 我覺得唔好食, 蟹唔新鮮, 又細, 無下次

多謝你意見本身想去食,現在唔洗去

禁止訪問

回覆樓主

禁止訪問

大宅

Day 1:

想問一下11點機到,為何4點幾才到市中心?過關慢定塞車?因爲我月尾也是搭機11點arrival,打算即時包車到新山,預左下午到legoland玩,但看來時間不許可。thanks

大宅

jcpleung 發表於 17-8-3 08:07
想問一下11點機到,為何4點幾才到市中心?過關慢定塞車?因爲我月尾也是搭機11點arrival,打算即時包車到新 ...

同問

男爵府

畀面勳章

想問一下11點機到,為何4點幾才到市中心?過關慢定塞車?因爲我月尾也是搭機11點arrival,打算即時包車到新 ...

我們是11點香港起飛, 約2點多到, 過埋關出市區差唔多

男爵府

畀面勳章

你11點機到, 約1個鐘過關, 唔塞車去leholand起碼個半鐘, 去到差唔多2點, legoland 6點關門, 時間真的唔多夠! 我由開門玩到關門, 才剛剛玩得晒

男爵府

畀面勳章

devilray666 發表於 17-8-2 05:05
你用 Grap app book 車由新加坡去legoland,過關洗唔洗落車?我係 iPhone 搵,見到有兩個grap,請問你用邊 ...

我用第一個Grab, legoland那程我在香港book定, 因我13人, 超過9人要落車過關。其餘市內就用grab, 好快call到

男爵府

畀面勳章

菠蘿包包 發表於 17-7-25 23:26

我去legoland 就香港book定車, 你facebxxk search新山行, 他們會交帶

大宅

Portialeung 發表於 17-8-3 20:21
我們是11點香港起飛, 約2點多到, 過埋關出市區差唔多

Sorry, 誤會左你係11點到星加坡(emoji)。係呀,我都係諗住玩幾個鐘頭,所以都知道時間比較趕

首頁

尾頁

跳至