網購天地

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

三棵樹 發表於 18-2-4 23:12
終於申請左中聯通一卡兩号月費,簽24個月,信用卡過數,按自己需要,揀左本地300通話分鐘,每月$11養個大6 ...

琥珀宮

那些花兒 發表於 18-2-4 21:21

唔知啊,樓主話唔係咁計,我都奇怪

問左,係計同省,唔好意思

禁止訪問

大宅

大陸聯通日租卡的數據是分「省內」及「全國」的。另外好像現在假期有春節流量包 20元有7日流量 7G 「省內」加 7G「全國」。不過whatsapp, facebook及 google 服務就不能使用。

大陸聯通在香港可以收 SMS 只要開通漫遊。最好將sim卡放在 Sim 2 slot然後在香港時關了Sim 2 數據流量, 或者用的時候收驗證碼時才插Sim卡。在香港漫遊收 SMS 是免費的, 但漫遊在香港接聽是收費的。

全部業務都可以在聯通手機App 「手机营业厅」內辦理。

另外,改Wechat 及支付寶改電話號碼只要登入後新手機收到 SMS便可。但一些實名登記的內地網站改電話號碼便要驗證舊及新電話SMS。銀行改電話號碼要有 USB 盾 Key, 並插在 Windows 的電腦驗證(不支持Mac),有一些新U盾支持手機的 3.5mm耳機插孔,但現在很多手機都沒有這個耳機孔了。如果沒U盾就要回原大陸的銀行網點(不支持異地網點)辦理改電話號碼。

侯爵府

三棵樹 發表於 18-2-4 23:12
終於申請左中聯通一卡兩号月費,簽24個月,信用卡過數,按自己需要,揀左本地300通話分鐘,每月$11養個大6 ...

即係香港用電話也是中聯通,另加$11就有一個大陸手機號碼? 請問一共月費幾多呢?

男爵府

lakgarden 發表於 18-2-6 12:48
即係香港用電話也是中聯通,另加$11就有一個大陸手機號碼? 請問一共月費幾多呢?
...

佢有4項服務,是但揀一樣,我揀本地100分鐘通話,就$11 × 24個月,如果妳要多啲服務,咪俾多啲月費。妳去佢網頁篤下就知。簽6個月就$14/月,簽24個月就$11/月(最平)

琥珀宮

lakgarden 發表於 18-2-6 12:48
...

佢其實係有香港同大陸電話比晒你,可以返大陸時做埋飛線,其實係張簽約嘅一卡兩號

大宅

tungchingkai 發表於 18-2-6 12:17
大陸聯通日租卡的數據是分「省內」及「全國」的。另外好像現在假期有春節流量包 20元有7日流量 7G 「省內」 ...

請問即是網上手機營業廳可以用回鄉卡實名出咭?

翡翠宮

bee007 發表於 18-2-19 01:06
請問即是網上手機營業廳可以用回鄉卡實名出咭?

網購只限大陸身份證,選擇多又便宜;回鄉證要現場買。

翡翠宮

mandy952 發表於 18-1-27 22:53
但c6嗰張係佢自己親自係廣州實名,今日用唔到,停左機

我幾個月前喺廣州實名咗4張,有1張最近停機,今日打去10010問,話呢張身份認證唔通過,要再去廣州搞

琥珀宮

lyh80115 發表於 18-2-20 19:46
我幾個月前喺廣州實名咗4張,有1張最近停機,今日打去10010問,話呢張身份認證唔通過,要再去廣州搞 :igiv ...

大陸d野就係咁……

翡翠宮

mandy952 發表於 18-2-20 19:56
大陸d野就係咁……

4張中呢張用得最少,可能想靜靜雞cut咗我……

大宅

lyh80115 發表於 18-2-20 20:35

4張中呢張用得最少,可能想靜靜雞cut咗我……

分明玩野,同一時間實名点會而家先話有一張唔得

珍珠宮

2024年龍年勳章

請問最方便,那裡買日租卡實名?

大宅

panda361 發表於 18-10-11 14:21
請問最方便,那裡買日租卡實名?

我都想知呀,thx (emoji)(emoji)

大宅

hkcotamy 發表於 17-8-6 18:11
11元好似有合約?

呢個plan要比$9/月牌照行政費嘅,咁係咪即係$20/月最平?thx

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我上網買左張一卡雙號,月租6蚊,
每月最少要用10mb+10分鐘通話,
本地1蚊30mb,大陸1蚊800mb,
通話就預0.39一分鐘,
大概1個月最少要11蚊
不過去大陸就收得冇咁好~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

kamchaiii 發表於 18-1-19 15:38
請大陸聯通門市係未出到6蚊月費咭?
有沒有人出過?

我用緊…6文一個月,上網一蚊一G,用先計錢唔用5計。香港,中國,都可以上網可以打電話。

大宅

Baby.him 發表於 18-10-12 11:17
我用緊…6文一個月,上網一蚊一G,用先計錢唔用5計。香港,中國,都可以上網可以打電話。
...

請問可以喺邊度買? thx

大宅

dacco 發表於 18-10-12 15:29
請問可以喺邊度買? thx

我仲有一張…但要上大陸联通用回鄉卡實名認證

首頁

尾頁

跳至