懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

HiPP勳章(2)

朋友訂左個坐月送湯服務俾我,不過感覺間野真係麻麻,但因為係朋友訂俾我的,唔好意思同佢講間野麻麻,所以向度分享下訂完呢間店既後感:

1. 湯料唔問唔會寫明,但唔問真係飲左咩都唔知,最怕有d材料唔飲得/敏感

2. 開刀剛兩星期,湯包料已有當歸,但惡露未清,打去店問佢地話冇問題,個個客都係咁飲,但唔係人人體質一樣,三星期以來冇follow過客人體質情況就安排湯料

3. 湯包係每天由速遞送來的,湯包一時係全包冰哂的,但有時已溶哂,成包湯已變液體,問過店話冇問題

4. 送左湯一段時間,問店先知朋友訂俾我既package係有幾多日,之前店冇清楚通知我

5. 間店搞錯左時間,差點有五日既湯冇送,好在我問多次佢地,否則20日既送湯只黎得15日,佢地一句唔好意思都冇,仲要話之前send左個送湯日子表俾我,我睇唔到有錯,冇通知佢地

如果我有朋友第時想揾呢類型坐月送湯服務,我一定叫佢唔好揀呢間

大宅

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

唸返佢地堅持為保障佢地公司既緣故,如非我要求佢地提供湯包材料,佢地都唔肯俾,但最後都係好求其咁手寫材料响湯袋度,而家唸返都有d牙煙,佢寫乜都得,完全冇保障,真係連佢地工場有冇牌都成問題!

大宅

HiPP勳章(2)

minniekkc 發表於 18-6-24 03:25
樓主,依間坐月靚*我都訂過,真心唔推薦比大家,D湯同養生飲都多掂,我當初諗住自己小煲藥材藥先訂佢地
...

係!真係好差!我B早左出世,已即時通知佢地安排送湯,但最後竟然搞亂左,即係原本Day10既湯安排左去Day1咁,搞到我好早就飲左有當歸既湯包,問返佢地先知原來搞錯日期,一句唔好意思都冇!

別墅

回覆樓主:

樓主,依間坐月靚*我都訂過,真心唔推薦比大家,D湯同養生飲都多掂,我當初諗住自己小煲藥材藥先訂佢地

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

chingg 發表於 18-6-21 11:29
回覆 bebechichi 的帖子

可pm 嗎 thx
你綜合 22樓 同 39樓 就搵到答案
大事化小, 小事化毛.........

別墅

回覆 bebechichi 的帖子

可pm 嗎 thx

大宅

HiPP勳章(2)

poiu_poiu00 發表於 17-9-6 20:49
呢間野有無牌架!無理由個湯入面有咩料都唔比得個客知!有牌應該唔會咁做!
...

湯包仲要已經溶哂冰,成包已成液體狀態

大宅

HiPP勳章(2)

poiu_poiu00 發表於 17-9-6 20:49
呢間野有無牌架!無理由個湯入面有咩料都唔比得個客知!有牌應該唔會咁做!
...

我問佢地攞湯水成份資料,佢話一般客人冇要求就唔俾,如果我要先人手寫湯料在湯包上俾我

大宅

回覆樓主

大宅

HiPP勳章(2)

star_katie410 發表於 17-9-6 10:56
請問可以pm邊間嗎?
因為正在煩惱緊訂邊間。

已pm

複式洋房

請問可以pm邊間嗎?
因為正在煩惱緊訂邊間。

大宅

HiPP勳章(2)

mickeymlai 發表於 17-9-6 02:33
可否告知是那1間謝謝

坐X靚湯

複式洋房

回覆樓主:

可否告知是那1間謝謝

大宅

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

有次我見湯包内有當歸,但當時我只係開完刀第14日,惡露又未清,唔肯定飲唔飲得,想打去問呢間湯店,因佢地只有一個手提電話whatsapp聯絡,但原來佢地辦公時間係2-6pm,所以我12點左右打俾佢地時,電話直接飛去留言,想問都問唔到,最後等到佢地辦公時間內打到俾佢地,話肯定飲得,同埋只係有好少當歸,冇問題叫我放心飲

大宅

HiPP勳章(2)

katie1234 發表於 17-8-2 22:14
可否pm我話我知係邊間?我都睇緊坐月餐。。咁啱喺 fb 又搵到間4個字既好似幾好。。有啲驚
...

pls check pm

別墅

回覆樓主

可否pm我話我知係邊間?我都睇緊坐月餐。。咁啱喺 fb 又搵到間4個字既好似幾好。。有啲驚

大宅

HiPP勳章(2)

iam_faimama 發表於 17-8-2 14:30
咁佢真係好串下,但係根據食物商品條例,包裝後面一定要有成份表,如果冇有可能犯左發
...

係啦,基本既food label都冇,其實間野係咪自家型式,有冇牌,衛生程度真係冇人知,連聯絡佢地都只係得個whatsapp

大宅

HiPP勳章(2)

iam_faimama 發表於 17-8-2 14:33
我飲個隻王朝都有藥材,仲有坐月同生完後package,但係佢黎黎去去都係雞湯同藥材,佢地個d 日日都係唔同味 ...

我果間每日湯包料都唔同,但只係不同配搭咁,譬如今日A+B+C,聽日就A+C+E咁,同埋每日湯包都有雞腳的,真係見到雞腳都怕了

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至