興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HaRo2 發表於 18-1-14 15:48
直接係日本bid部返黎啦, 一定冇中港
唔洗比錢人驗, 已經有分紙評語分析部車有冇修理過, 咩位置有花有凹, 咪 ...

你好,請教一下,日本水貨車係未通常咪数都好多。

大宅

回覆 manfatcentre 的帖子

唔係, 少咪車都有好多好多
呢部 VOXY ZS 頂級版 2015年車, 行左1萬都唔夠

民房

日本Bid車有興趣wor!!有咩手續ga?會唔會俾勁D稅同貴運費?

大宅

回覆 daddykevin 的帖子

唔會比貴稅, 政府有劃一規定收稅部車"稅值"幾多錢, 佢地就會跟規定打幾錢稅架啦
重點係: 政府海關認為你部車"稅值"幾多錢?
就要比足資料等佢地評, 同佢地傾

例如呢部 2014 Odyssey Absolute 只係行左 23000km
5分車, 內外都A, 靚靚仔仔, 仲有auto break個D option
早排拍賣已經完左, 成交價係 206萬YEN
如果運黎香港, 運費係17萬YEN
跟住整車換窗,排期驗車,搞文件, 評稅打稅
預計出埋牌落地大約$25~26萬左右度啦

大宅

tiffanychai666 發表於 17-8-9 13:07
想老公買二手alphard...
但唔知可以點樣避~~

新手, 千其唔好買市面大 7 如 : Elgrand, Alphard, Vellfire
因為多數公司車, 大陸車....

揀返中7 : noah stepwgn, serena 啦, 多D真係家庭車放盤.

當然都要先驗後訂/買是常識吧?

別墅

HaRo2 發表於 18-2-3 23:10
回覆 daddykevin 的帖子

唔會比貴稅, 政府有劃一規定收稅部車"稅值"幾多錢, 佢地就會跟規定打幾錢稅架啦

請問喺日本bid架車返嚟,海關等出牌要等幾耐㗎(emoji)

大宅

tiffanychai666 發表於 17-8-2 16:04
老公想買二手車, 但係又驚係中港車, 聽講呢類野要整
老公又唔識車, 可以點樣避免中伏呢?
...

我岩放賣緊架Honda Stepwgn 8人車,已驗車,續左牌,家庭假日車,睇下你有冇興趣。

大宅

cyiloveu 發表於 18-11-5 14:51
請問喺日本bid架車返嚟,海關等出牌要等幾耐㗎(emoji)

都要1.5-2個月

大宅

cyiloveu 發表於 18-11-5 14:51

車到港後, 搞哂所有野落到地, 而家大約要1.5個月左右啦

伯爵府

回覆 gt421 的帖子

我有興趣,幾錢?行左幾km?

大宅

6x6=36 發表於 18-12-3 23:37
回覆 gt421 的帖子

我有興趣,幾錢?行左幾km?

賣左lu

首頁

尾頁

跳至