懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想知各位媽媽有無出去搵私家做產前檢查同價錢係點
我自己就有去尖沙咀搵高醫生做過結構
近排想再搵高醫生做產前檢查 想見下bb
問左診金要$900-1000
請問算唔算貴?

子爵府

中位價錢

平既3-500都有,包超聲波同藥,但等好耐,

中價係800-1300

貴價係1500-2500

別墅

回覆 Mmikoko 的帖子

我估我知你講緊邊個醫生, 價錢唔算平, 學樓上JM 話中價啦..但係佢真係幾好幾細心, 會照顧埋準爸爸媽媽既心情, 我自己覺得佢唔錯的~ 佢既質素算平

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

我都係睇高醫生

雖然係中等價錢,但系細心的醫生而且有母胎學資歷,照機也清楚,所以值得

大宅

凍奶茶少奶 發表於 17-8-2 22:19
中位價錢

平既3-500都有,包超聲波同藥,但等好耐,

請問平嘅有無好介紹?感謝!

複式洋房

回覆 Cannonak 的帖子

高醫生照結構係幾細心既 但再搵返佢做產前檢查就感覺有d hea囉完全見唔到bb 又求其cap左幾張唔清唔楚既bb相比我就收左$900

大宅

Mmikoko 發表於 17-9-4 22:50
回覆 Cannonak 的帖子

高醫生照結構係幾細心既 但再搵返佢做產前檢查就感覺有d hea囉完全見唔到bb 又求其c ...

我揾中環陳創斌,母胎學。好細心。每次照成20分鐘,度好多野。仲有好多相。有3D、4D睇。會俾相你。不過$1800。算中價高少。我知有D$2500-3500添。

水晶宮

回覆樓主

養和 follow up consultation $1000
Ultrasound $830

別墅

回覆 Mmikoko 的帖子

可能我上一胎出過事, 所以佢今次對我都幾小心既..睇邊個都唔緊要...最緊要搵到一個夾自己既醫生, 由頭跟到尾就最安心呀~~~

複式洋房

我都搵左高醫生做產檢... 醫生都算細心. 有問有答.. 但樓上有位媽媽都講得好岩,
同我諗既一樣:

"高醫生照結構係幾細心既 但再搵返佢做產前檢查就感覺有d hea囉完全見唔到bb 又求其cap左幾張唔清唔楚既bb相比我就收左$900"

做產檢時睇佢部電視都睇得好清楚腳仔.. 但到印出黎既相係一撻野咩都睇唔到...
可能係因為我檢查時只有9周, 所以唔清楚. 但睇電視時係清楚有個圓碌碌既頭仔 (醫生話), 同埋2隻腳仔郁下郁下架.~

首頁

尾頁

跳至