美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

ming0314 發表於 17-8-5 13:29
琴日同個朋友食飯,講起雪花秀,講到我有d興趣試,請問有冇用家可以分享下?
我見佢d產品分好多step用,又f ...

我皮膚易敏感用好多防敏感產品都唔得,但basic line我又好受皮膚明顯有改善,至於珍雪,美白line就太笠唔受得。

珍珠宮

KulookFung 發表於 18-6-13 00:29
手呀。不過我first care前用棉抹一次toner先(非雪花秀)

我都認為係要抹下先! 實會黃黃黑黑

水晶宮

el_20 發表於 18-6-13 13:47
你用邊條line....?支first care serum係會用得好快架,我果支90ml一般三個月就KO,佢作用係提昇之後搽野功 ...

我買左basic, 有時就skip 左用其他、夏天太淋、我見之前送支sample 仔好come用、用左感覺好舒服、雖然講唔出咩效、點知開貨裝用到倒水咁

大宅

kaheiboy 發表於 18-6-13 18:06
我皮膚易敏感用好多防敏感產品都唔得,但basic line我又好受皮膚明顯有改善,至於珍雪,美白line就太笠唔 ...

反而我覺得美白水乳清爽過basic水乳。
不過用clarifying mask前真係記得要用basic水乳

大宅

luckybaby2011 發表於 18-6-13 19:14
我買左basic, 有時就skip 左用其他、夏天太淋、我見之前送支sample 仔好come用、用左感覺好舒服、雖然講唔 ...

First care serum我每日2泵,120ml用到4個月左右

男爵府

kaheiboy 發表於 18-6-13 18:06
我皮膚易敏感用好多防敏感產品都唔得,但basic line我又好受皮膚明顯有改善,至於珍雪,美白line就太笠唔 ...

竟然覺得美白珍雪line 笠過basic first care我三泵 ,可能你皮膚好好,basic已經足夠 我呢D愈用愈貴 ,宜家玩埋amore pacific

別墅

el_20 發表於 18-6-13 20:37

竟然覺得美白珍雪line 笠過basic first care我三 ...

我都用緊amorepacific 呀

你用緊咩product? 覺得好唔好用?

男爵府

hellomrng 發表於 18-6-13 22:45
我都用緊amorepacific 呀

你用緊咩product? 覺得好唔好用?

用過綠茶水好用會回購,宜家試緊basic toner ,youth cream同lift eye cream

珍珠宮

Fat_Ann 發表於 18-6-13 20:01
反而我覺得美白水乳清爽過basic水乳。
不過用clarifying mask前真係記得要用basic水乳
...

Why要basic水乳先?

大宅

bananaGi 發表於 18-9-4 18:12
Why要basic水乳先?

因為唔用水乳打底的話,撕的時候會痛到標眼水

珍珠宮

Fat_Ann 發表於 18-9-13 15:41
因為唔用水乳打底的話,撕的時候會痛到標眼水

Ic 唔怪得啦

男爵府

回覆樓主

我覺得后好用過雪花秀

伯爵府

carama 發表於 18-9-13 17:14
我覺得后好用過雪花秀

你用咩后產品?我試緊秘貼精華,又試過first serum覺得幾好,想試下兩隻牌子用睇下夾唔夾

男爵府

snoopyiu 發表於 18-9-13 17:28
你用咩后產品?我試緊秘貼精華,又試過first serum覺得幾好,想試下兩隻牌子用睇下夾唔夾
...

秘貼循環面膜,超級好用,特別對亁性皮膚
我用秘貼自生精華,還幼眼霜又係好好用,不過好貴律率享按摩面膜正

大宅

回覆樓主

后好用過雪花秀、后改善到又好快有效果,雪花秀只可以話係keep住唔變差

首頁

尾頁

跳至