濕疹好犀利,有無好醫生介紹

meyou
|
我囡12ago,近2個月濕疹好犀利, 面, 口, 眼好紅腫, 連上身都係一片片濕疹, 我好擔心囡會再嚴重, 睇過曾x之皮膚科無效,請幫忙有咩e生介紹, 感謝
333s
|
meyou 發表於 17-8-6 04:09
我囡12ago,近2個月濕疹好犀利, 面, 口, 眼好紅腫, 連上身都係一片片濕疹, 我好擔心囡會再嚴重, 睇過曾x之皮 ...

西醫/ 皮膚 看不好, 為何不試看中醫?

meyou
|
請問中醫資料, 有睇好濕疹, 多多分享,好想幫囡睇好佢
yiptc
|
meyou 發表於 17-8-6 10:54
請問中醫資料, 有睇好濕疹, 多多分享,好想幫囡睇好佢

12 ago 即係乜意思?
linaq
|
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

旺角警署對面有間陳溢明醫務室,屋企人有一個濕疹好嚴重,一個牛皮癬都睇好咗!
Jasslot
|
linaq 發表於 17-9-1 10:51
旺角警署對面有間陳溢明醫務室,屋企人有一個濕疹好嚴重,一個牛皮癬都睇好咗!
...
想問係咪都係用類固醇?
yoyolaw
|
...

有冇用類固醇,thx
henrywong57
|
看医生不是解决方法, 請问楼主有没有check 过致敏源頭?
俊俊媽媽
|
已PM 你
restahaus
|
...

西医或中医?
juneknow
|
m.facebook.com/drlillilbird
最近有三篇討論濕疹治療的文章

希望幫到您
yanproud
|
我囡12ago,近2個月濕疹好犀利, 面, 口, 眼好紅腫, 連上身都係一片片濕疹, 我好擔心囡會再嚴重, 睇過曾x之皮 ...

你可以試下帶囡囡去睇中醫,我有朋友個女之前都係咁,去左睇康和堂,之後濕疹開始好左
Toto_H
|
冶標唔冶本,去做來檢查Check過敏原好過啦