醫護健康

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我囡12ago,2個月濕疹好犀利, , , 眼好紅腫, 連上身都係一片片濕疹, 我好擔心囡會再嚴重, 睇過曾x之皮膚科無效,請幫忙有咩e生介紹, 感謝

象牙宮

meyou 發表於 17-8-6 04:09
我囡12ago,近2個月濕疹好犀利, 面, 口, 眼好紅腫, 連上身都係一片片濕疹, 我好擔心囡會再嚴重, 睇過曾x之皮 ...

西醫/ 皮膚 看不好, 為何不試看中醫?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

請問中醫資料, 有睇好濕疹, 多多分享,好想幫囡睇好佢

民房

meyou 發表於 17-8-6 10:54
請問中醫資料, 有睇好濕疹, 多多分享,好想幫囡睇好佢

12 ago 即係乜意思?

大宅

**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

旺角警署對面有間陳溢明醫務室,屋企人有一個濕疹好嚴重,一個牛皮癬都睇好咗!

大宅

linaq 發表於 17-9-1 10:51
旺角警署對面有間陳溢明醫務室,屋企人有一個濕疹好嚴重,一個牛皮癬都睇好咗!
...
想問係咪都係用類固醇?

大宅

...

有冇用類固醇,thx

大宅

看医生不是解决方法, 請问楼主有没有check 过致敏源頭?

大宅

已PM 你
ALISON

伯爵府

...

西医或中医?

禁止訪問

大宅

我囡12ago,近2個月濕疹好犀利, 面, 口, 眼好紅腫, 連上身都係一片片濕疹, 我好擔心囡會再嚴重, 睇過曾x之皮 ...

你可以試下帶囡囡去睇中醫,我有朋友個女之前都係咁,去左睇康和堂,之後濕疹開始好左

禁止訪問

洋房

我上網有睇過有脫敏治療,好似話而家成效都OK~

複式洋房

陳厚毅醫生都幾細心同nice ,我個仔睇咗幾次都好返好多

大宅

大埔有個幾好,不過我小朋友真去到你女情況咁嚴重

別墅

濕疹治標要用藥油擦。擦藥油的道理:藥油作為臨時皮膚,保護傷口,讓身體有機會修復。濕疹患處不沾水。這個很重要:不沾水。一沾水就繼續發炎。不沾水直到好。藥油推薦廣州敬修堂跌打萬花油。約7.5元一瓶。當然濕疹起因是身體濕氣重。濕熱從皮膚散出,形成濕疹。濕疹還得戒凍飲雪糕酸奶。避免任何生冷的食物。避免游泳(除非暖水)。避免受寒(冬天多穿一條長褲)。祛濕才能從根源上杜絕濕疹。我戒凍飲雪糕一年半後,濕疹斷尾。

洋房

食GLA WORK!

首頁

尾頁

跳至