懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆 loliecat 的帖子

繁忙時段好恐怖 我試過係金鐘俾人咁推入車廂 d男人又特別大力 要返工既媽媽真係好辛苦

複式洋房

回覆 leungmui08 的帖子

呢個辦法又幾好喎 等我都戴返個口罩先 仲可以隔住d臭味添

複式洋房

回覆 hellowife 的帖子

點解d人見到都可以扮見唔到呀 我仲成日見到d年輕力壯既亞叔坐關愛座 依家d人到底發生咩事呀

複式洋房

回覆 Helening 的帖子

sis好勇呀! 為咗bb我都要變勇d 保護自己

複式洋房

回覆 Yimcy 的帖子

呢d小朋友父母教得真好 周圍d人唔知有冇小小慚愧既感覺

複式洋房

回覆 sylvia1106 的帖子

可能我放錯重點 但係點解係俾個大孫坐 而唔係俾小孫女坐呀 唔好話我知依家呢個年代仲有人咁重男輕女呀 完全錯嗮

複式洋房

回覆 coffee2012 的帖子

係呀 好奇怪呀 d人可能曾經或將來會做人亞媽 又或者曾經或將來老婆會生b 但係好似冇人可以理解到大肚婆有幾辛苦

複式洋房

回覆 chingb08 的帖子

咁都得 有精力搭巴士去食lunch 但都唔肯讓個位 真係社會精英

複式洋房

回覆 laisausau 的帖子

係呀 細細個果陣大家d是非觀念仲好正確架 越大越理解唔到啦 教育真係好重要架 雖然感覺上容易俾人恰 但其實冇蝕底架

複式洋房

回覆 haha748494 的帖子

呢排都唔停催眠自己呢個位就應該係我坐 都幾有效

複式洋房

回覆 Rosie1015 的帖子

點解一定要望住你呀 周圍咁多人 咁你有冇摸下個肚 等佢感受到你都係大肚呀

複式洋房

回覆 cutie_sheep 的帖子

孕婦唔屬於被讓座範圍?? 講真架? 大肚婆仲辛苦過d行的跑的既老人家呀

別墅

tomato_olivia 發表於 17-8-10 13:54
回覆 Helening 的帖子

sis好勇呀! 為咗bb我都要變勇d 保護自己

真係要, 我初初都話唔攰唔使坐, 但同事講得好啱! 唔淨係攰唔攰, 而係巴士好地鐵好, 一chok你一跌個下大件事! 所以我而家有得坐一定坐

但又試過有個嬸嬸同我爭位坐, 我初初好嬲, 但老公後尾同我講: 嬸嬸隻腳紥左崩帶, 所以我本住有人讓就感恩, 無人讓唯有當對方比我有需要啦

男爵府

回覆樓主

我係地鐵,有個人揸住拐杖,都冇人讓

(註:我都企緊,冇得讓比佢

子爵府

回覆樓主

我都有十幾週,有位我都會照坐,以前企全程都無問題,而加企幾個站都會唔多舒服,加上人地睇唔出我大肚,推推撞撞佢地唔會為意,坐低都係保護個b, 有需要先讓座比其他人,唔需介懷

複式洋房

回覆樓主:

岩岩琴日有個四肢健全既男人(約四五十歲)同我爭位坐, 佢成功爭到後仲要望住我擺出一副得戚樣, 真係令我嬲到震!

大宅

michelle7000 發表於 17-8-11 23:29
岩岩琴日有個四肢健全既男人(約四五十歲)同我爭位坐, 佢成功爭到後仲要望住我擺出一副得戚樣, 真係令我嬲到 ...

我都試過…仲要係後生仔…仲有女人…而家真係唔出奇架…只可以講…攰就坐的士…

大宅

michelle7000 發表於 17-8-11 23:29
岩岩琴日有個四肢健全既男人(約四五十歲)同我爭位坐, 佢成功爭到後仲要望住我擺出一副得戚樣, 真係令我嬲到 ...

我都試過有個廿幾歲嘅後生仔同我爭位坐⋯明明有兩個吉位⋯佢仲要喺距離個位遠d嘅門入一衝入黎就霸兩個位⋯俾佢個"女神"坐⋯之後我老公見到佢全程車都係度迴避我地嘅眼神

複式洋房

回覆 michelle7000 的帖子

有d男人真係好冇品架 我都試過上車排隊果陣突然插隊到你前邊 仲要一臉囂張樣...

別墅

回覆樓主

有次個細佬坐我旁邊、但因為唔知乜原因,佢又唔想坐我旁邊(感覺係佢父母迫佢坐的)
全程地鐵、佢話自己好攰(??)唔想坐!
佢父母全程無理佢,只掛住玩電話!

首頁
12345...6

尾頁

跳至