抽血驗男女

Star1207
|
想問抽血驗男女,邊間診所會平啲?

|
回覆 Star1207 的帖子

大概3500
Star1207
|
0030 發表於 17-8-9 16:51

大概3500

請問邊個醫生呀?
|

基因檢測中心~
Star1207
|
0030 發表於 17-8-9 16:59

基因檢測中心~

有無電話呀?(emoji)(emoji)
bearbmama
|
橫掂都係抽血驗,不如做T21/Nifty, 可以知主要染色體有冇問題,順便知男女,10w後可以驗。
|

T21 6500元
Star1207
|
bearbmama 發表於 17-8-9 17:21
橫掂都係抽血驗,不如做T21/Nifty, 可以知主要染色體有冇問題,順便知男女,10w後可以驗。
...

我打電話去問,好多診所都只是驗男女,已經要5000左右,唔包其他。
Mrs1991
|
Star1207 發表於 17-8-9 16:07
想問抽血驗男女,邊間診所會平啲?

上大陸網,介紹香港d性別診所,研究下
Star1207
|
Mrs1991 發表於 17-8-9 17:31
上大陸網,介紹香港d性別診所,研究下

好呀,唔該晒。
mandyleungkh
|
係啦,其實等到10週做nifty 仲好,好似都唔係貴好多
Star1207
|
bearbmama 發表於 17-8-9 17:21
...

我第1胎係女,我同老公都想湊個好字,所以心急想知2胎係仔定女。
所以想知邊度抽血驗男女會平啲。
(以下說話唔係想引起大家既爭議)
我有諗過,假設係女,可能唔要。
而我都明白就算2胎係女,3胎都有機會係女。
但如果最後3胎係女都照生。
因為老一輩有俾壓力,所以我都好矛盾。
我知總會有人話,BB係1條生命、有人想要又陀唔到,話我折墮。
但每個人都有難處,希望大家明白。
bearbmama
|
Star1207 發表於 17-8-10 11:21
我第1胎係女,我同老公都想湊個好字,所以心急想知2胎係仔定女。
(以下說 ...

個人嚟講,男女無所謂,只求子女健康快樂成長,亦係一個好硬淨嘅人,唔會理其他人俾壓力,所以我自己絕對唔會因為性別而放棄自己仔女。但基於尊重別人有自己睇法同難處,我唔會批評其他人做法,只係我自己唔會做。

反而想從健康角度提提妳,放棄係有風險的。任何手術唔係百分百,而且有d人之後難再有,唔係必然,請好好考慮一下。
Star1207
|
bearbmama 發表於 17-8-10 11:31
個人嚟講,男女無所謂,只求子女健康快樂成長,亦係一個好硬淨嘅人,唔會理其他人俾壓力,所以我自己絕對 ...

我之前都諗左好耐,如果要咁行,風險太大。
我仲沒決定到點行,好苦惱,所以來問下意見。我打算驗左先再算

Wing12sze
|
Star1207 發表於 17-8-10 11:39
我之前都諗左好耐,如果要咁行,風險太大。
我仲沒決定到點行,好苦惱,所以來問下意見。我打算驗左先再算 ...

其實我明白。 每個人有每個人既難處
但最後你會明白健康最重要

wwqqtt
|
你要比佢地知道 生男定生女係唔關女人事 全部由男人精子決定 唔好比哂啲壓力落你度
jcchan_haha
|
Star1207 發表於 17-8-10 11:21
我都好明你既難處...
我話比自己GE爸媽聽我BB係女既時候,估唔到佢地都表現到有少少失望咁。
當時我真係有少少唔開心...

後尾再比埋6299知,佢地口頭上話仔女都無所謂,但個表情都係失望。仲話咁就生兩個,我老公話第二個都未必係仔ga,6299就話係女就追多個...但其實我同老公係傾好咗只生兩個,不論男女。

問心果句,我都想湊成一個好字既,但而家真係生女我都一樣開心期待!未知BB係男係女既時候,我都會想BB係男仔,咁就可以解決左長輩既壓力先。我知好多人都話唔好理長輩,但我係做唔倒唔理佢地果種人,所以都真係有比佢地影響咗心情架。

但影響還影響,我對肚中既囡囡係好錫好錫,希望佢快D健健康康出世 最後希望你得償所願,BB健健康康!

Star1207
|
bearbmama 發表於 17-8-10 11:31
個人嚟講,男女無所謂,只求子女健康快樂成長,亦係一個好硬淨嘅人,唔會理其他人俾壓力,所以我自己絕對 ...

多謝你的提醒!
Star1207
|
Wing12sze 發表於 17-8-10 12:01
其實我明白。 每個人有每個人既難處
但最後你會明白健康最重要

我知道要付出代價,
手背係肉,手掌又係肉,
我做出一個決定好難,所以好掙扎。
bearbmama
|
Star1207 發表於 17-8-10 14:01
多謝你的提醒!

希望妳早日解決問題。