網購天地

跳至
[淘寶] 蘇寧物流

首頁

尾頁

公爵府

AndyQ 發表於 18-2-1 20:06
好采搵到呢個帖,即問客服相關號碼。
之前等多寶....等到傻

我上次買又係咁,唔會再去蘇寧買野,太麻煩 ~

禁止訪問

翡翠宮

kwanlam0823 發表於 18-2-3 09:25
大陸既蘇寧定香港既蘇寧

指大陸蘇寧,天貓嘅蘇寧店。另外蘇寧有自己獨立購物網站——苏宁易购,有自營及第三方商家,有自家蘇寧金融作為支付平台,同時接受銀聯、支付寶等付款方法。
www.suning.com

禁止訪問

翡翠宮

kwanlam0823 發表於 18-2-3 11:02
咁咪即係淘寶既好朋友中

蘇寧同阿里巴巴同一陣線,騰訊、京东係另一派。

大宅

今日領教過,真係超垃圾
聯絡客服,俾人推來拋去,搞咗一個鈡,叫我聯絡速遞員取運貨單

聯絡到速遞員,他又說在派件,要晚點給我

到差不多8小時後,客服終於找到張單,可惜這張單不是我的

足足玩了8小時還沒有結果

公爵府

catfung 發表於 18-9-28 20:33
今日領教過,真係超垃圾
聯絡客服,俾人推來拋去,搞咗一個鈡,叫我聯絡速遞員取運貨單

可一不可再 ,我果次買係用 hotbuy,要whatsapp hotbuy 問佢單號,hotbuy 影左箱面個單號比我填,好似攪左成個幾鐘,已經覺得超麻煩 ,你重要玩左 8個鐘

如果非買不可,我會用新世代黎買,新世代可以唔洗填單號,佢會自動認領~

你用邊間集運 ?? 可唔可以 whatsapp 集運幫手 ~

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-9-28 21:53
可一不可再 ,我果次買係用 hotbuy,要whatsapp hotbuy 問佢單號,hotbuy 影左箱面個單號比我填, ...

我用集x王, 好方便,今發明到

就係因為放國慶假期,好驚星期六後唔知要搞幾耐先發貨,俾佢搞一搞,差d趕唔切

最終我打去集運,同佢講蘇寧單號有問題,一講人地已知咩事,即刻俾返箱編號等我可以網上認領,一分鐘搞掂!

公爵府

catfung 發表於 18-9-29 15:25
我用集x王, 好方便,今發明到

就係因為放國慶假期,好驚星期六後唔知要搞幾耐先發貨,俾佢搞一搞,差d趕 ...

蘇寧一件貨有兩個運單號,我諗 D 集運都覺得佢麻煩

大宅

lyh80115 發表於 17-8-12 00:40
有大陸手機號可以試下蘇寧易購官網,我只用過官網,比天貓店多嘢賣。
www.suning.com
...

C hing,你真好人幫我家人揀大陸手機之餘,仲指引我地用自私集代收仲簡單

她自己睇到蘇寧易購app 有佢想要的白色4+64,金色殼兼有其他手機款有做緊滿880減120 優惠,佢想知蘇寧係咪唔可易直運香港住宅?

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-9-30 09:59
C hing, 你真好人幫我家人揀手機之餘, 她自己睇到蘇寧易購app 有佢想要的白色4+64,金色殼,佢想知蘇寧 ...

我睇過,唔係蘇寧自營,係裏面嘅鋪頭賣,而且内地蘇寧無直送香港服務,要用私集。

大宅

lyh80115 發表於 18-9-30 10:53
我睇過,唔係蘇寧自營,係裏面嘅鋪頭賣,而且内地蘇寧無直送香港服務,要用私集。
...

即係c hing 你都唔主張用獨立蘇O app 買手機,改為用天貓進入蘇寧仲容易穩陣妥當,因可直送香港住宅,大前提家人勁怕放完在集運再運嚟香港俾她簽收,部手機被簽收後成2星期部機有咩損傷真係問誰負責??

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-9-30 10:58

即係c hing 你都唔主張用獨立蘇O app 買手機,改為用天貓 ...

天貓蘇寧只有蘇寧自營商品,所以唔會有note6賣。

用集運又唔會2星期,揀廣東賣家,最快兩三日到手。不過而家國慶假,最好下星期先買好啲。

通常我想快會咁買,去京東揀用京東物流嘅鋪,夜晚11點前落單,明天上午包到私集,當日發貨,後日到手。
https://item.m.jd.com/product/17424634602.html

首頁

尾頁

跳至