鼻敏感點搞

雪文
|
Chimingwong 發表於 17-9-8 14:29
食奇異果

有用嗎? 我仔也是嚴重,但是他老是懶的噴鼻
kcm
|
雞比媽 發表於 17-8-11 11:38
由細到大都鼻敏感,打黑痴打到鼻都甩,睇中醫都唔見有效
我最怕係會遺傳比阿b,如果我有鼻敏感佢係咪一出世都 ...

我又係鼻敏感好嚴重,呢排轉天氣要日日食敏感藥
littlevichan
|
我都鼻敏感比較嚴重的,有做開運動都係咁,之前有做天灸,做左1年幾2年好好多,但前幾個月夏天做完先成日打風,空氣污染,搞到又嚴重返,黎緊今個月尾又會再做,不過有左期間係唔做得架
zeru001
|
回覆 littlevichan 的帖子

天灸有用啊?甘我都試下先,Thanks!
ariachan
|
天灸係會舒緩到,不過唔係人人岩做,要睇左中醫先。聽講鼻敏感好難斷尾,亦都聽講過生左BB坐月坐得好會斷到尾,唔知係咪真?
小藍
|
我細佬有嚴重鼻敏感, 食左幾年蜂膠好左...不過好貴.....
sk2sk2
|
洗下鼻,開空氣淸新機。床單被套用熱水洗先殺菌。另外,再加強身體抵抗力。
dw0501
|
kcm 發表於 17-12-4 09:38
我又係鼻敏感好嚴重,呢排轉天氣要日日食敏感藥
me too...
dw0501
|
littlevichan 發表於 17-12-4 09:57
我都鼻敏感比較嚴重的,有做開運動都係咁,之前有做天灸,做左1年幾2年好好多,但前幾個月夏天做完先成日打 ...
我今年第一次做天灸, 希望有幫助
不離不棄
|
FoodPanda 發表於 17-10-2 00:11
每星期做3-5次20分鐘帶氧運動加每日一湯匙Manuka Honey , 持續2-3個月,情況有改善。
...

請問蜜糖有冇話幾多+的,見佢有好多款。謝謝
falalala
|
洗鼻
hahamonmon
|
認同,唯有洗鼻
lizwai2003
|
食奇異果 , 有用嗎?
FoodPanda
|
不離不棄 發表於 17-12-4 16:55
請問蜜糖有冇話幾多+的,見佢有好多款。謝謝

我食開15+ UMF
sindy0327
|
回覆 雞比媽 的帖子

我仔都有,吾知係吾無傳自我度,但我飲澳洲那隻M字頭蜜糖水飲著半年好著,我日日晚上訓前一杯,半年後無事,吾知關吾關事
kittybaby2012
|
最主要清塵,勤洗窗簾,床單,公仔要收埋,我就買左部類似RAINBOW吸同過濾空氣
kolun
|
回覆 sindy0327 的帖子

咳就work, 但鼻敏感好像效果普通.
georgechu
|
georgechu
|
davidleek
|
我同事介紹食MGO麥蘆卡混合蜂蜜,對鼻敏感有幫助,但都係因人而異,試下無妨