鼻敏感點搞

雞比媽
|
由細到大都鼻敏感,打黑痴打到鼻都甩,睇中醫都唔見有效
我最怕係會遺傳比阿b,如果我有鼻敏感佢係咪一出世都會咁ga?
JD930    發表於 18-9-26 14:09
kaka0503
|
要提升抵抗力,如果唔係乜都冇用
ncls
|
咁情形要睇西醫專科。
如果陀B時都健康小病,BB出世同年幼時都會較為相對。但真係有可機會遺傳過敏體質的
Chimingwong
|
食奇異果
藍尾巴
|
我以前都係,連續用左鼻眼適一個月之後現在好少發,發都無以前咁勁。
szeue
|
食緊奇異果益生菌,慢慢調理。
Siuyingyam
|
做下運動好似可以提升抵抗力,我前排做多左運動之後發現鼻敏感都有少左~
meimei1914
|
洗鼻,食奇異果
tangmeifung
|
雞比媽 發表於 17-8-11 11:38
我最怕係會遺傳比阿b,如果我有鼻敏感佢係咪一出世都 ...

有隻精油可以減輕鼻敏感,我細佬都有鼻敏感,未用之前日日起身係甘打哈次,申鼻涕嘈醒我,但用左之後少左打哈次同冇見佢申過鼻涕,同埋初初用申鼻涕果陣會有黃黃地嘅污糟野,同埋會覺得好似嚴重左甘,但呢啲係屬於好轉反應,過一排排清左就會好好多,舒服好多,訓覺都唔會成日鼻塞。。。而且對屋企嘅空氣都會改善到
sugarmelon6
|
我都係睇中醫睇好
cakii
|
我女試過,初頭用噴鼻藥,但唔想佢成世都用藥,就試用Rainbow, 結果真係好好多,經朋友介紹用咗lavender 精油搽鼻亦咗一段時間又真係好好多。
FoodPanda
|
雞比媽 發表於 17-8-11 11:38
我最怕係會遺傳比阿b,如果我有鼻敏感佢係咪一出世都 ...

每星期做3-5次20分鐘帶氧運動加每日一湯匙Manuka Honey , 持續2-3個月,情況有改善。
pinkychan113
|
鼻敏感要增強免疫力加埋食療先可以治標又治本,之前我自己食過有隻健康產品專針對鼻敏感效果唔錯,係我朋友介紹的,入面全部都係草本成份名子叫sunri××唔知大家有冇試過呢
weaver
|
可能室內空氣唔好,買部清新機
kinkiyima
|
weaver 發表於 17-10-21 17:12
可能室內空氣唔好,買部清新機

認同
RACHEL888
|
kinkiyima 發表於 17-10-31 01:08
認同