心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

丈夫離開了5個月, 每天仍然收到寄給他的信件, 有傳單, 有銀行信等等, 每次開信箱見到印有他名字的信件仍很激動, 很辛苦

大宅

Kristytracy 發表於 17-8-12 17:25
加油,我老公都離開我14年了,慢慢你會習慣

我老公也走了14年

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

保重

大宅

回覆 beautymakeup 的帖子

加油, 係難免有一段時間痛苦. 找朋友傾下, 做下運動.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

bb豬媽媽 發表於 18-6-23 11:45
丈夫離開了5個月, 每天仍然收到寄給他的信件, 有傳單, 有銀行信等等, 每次開信箱見到印有他名字的信件仍很 ...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

beautymakeup 發表於 18-6-19 01:41
丈夫就算離開世界過了一年 ,我都已經喊左360晚 !每日經過一些路,都忍唔住同仔仔講 媽媽真係好掛住爸爸.. ...

別墅

回覆樓主:

老公也剛剛離開我2個多月,真的很想念他,很想再可以與他相見,很想可以再與他擁抱

複式洋房

回覆 tong001 的帖子

樓主要保重呀

複式洋房

beautymakeup 發表於 18-6-19 01:41
丈夫就算離開世界過了一年 ,我都已經喊左360晚 !每日經過一些路,都忍唔住同仔仔講 媽媽真係好掛住爸爸.. ...

複式洋房

樓主要保重,要好好過日子

大宅

回覆樓主:

不經不覺,我先生已經走咗10個月,我已經慢慢適應獨自面對生活各樣決定同鎖碎事。傷痛仲係有,但已慢慢減退。
不過上個月細女幼稚園畢業禮,我就忍唔住喊咗出來!感慨老公未能夠見證住阿女呢個重要人生階段,好想佢喺身邊一同見證小朋友嘅成長同學習成果,但真係只能想,唔會實現……

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

禁止訪問

大宅

@mary@ 發表於 18-7-23 14:31
加油

我和你很相似, 先生走了6個月, 每天我也覺得很難捱, 囝囝又面臨青春期, 開始反叛, 以前我會經常鬧, 又有很多規範給囝囝, 但囝囝可以同爸爸呻訴, 有爸爸開解講笑, 很快就無事, 但爸爸離開後, 我不太夠膽鬧, 我怕囝囝沒有人傾訴, 會越來越憎我, 但唔話又怕囝囝容易學壞, 心想如果爸爸還在家真好

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

樓主,活得開心,就是你丈夫想見到的!

用戶要求終止服務

紅紅綠燈 發表於 18-7-21 01:54
不經不覺,我先生已經走咗10個月,我已經慢慢適應獨自面對生活各樣決定同鎖碎事。傷痛仲係有,但已慢慢減退 ...

用戶要求終止服務

bb豬媽媽 發表於 18-7-23 18:38
我和你很相似, 先生走了6個月, 每天我也覺得很難捱, 囝囝又面臨青春期, 開始反叛, 以前我會經常鬧, 又有 ...

大宅

回覆樓主

我老公都走左3個星期,我都好掛住佢(emoji)(emoji)(emoji)

民房

tong001 發表於 17-8-12 02:55
他走了已四個月多,很掛念他,希望老公在天上開心生活,不用掛念我和一雙兒女。 ...

加油

大宅

回覆樓主:

已10個月,同小朋友生活上大致上已返回軌道。

現在夜欄人靜,突然又想起老公喇!成日幻想如果老公仲喺度會點好,佢生前對我嘅付出,比我對佢多。我被佢呵護,被佢寵壞,令我喺失去佢之後,冇晒方向同目標。我覺得好愧疚,後悔以前唔可以對佢更好,好多心事好想同佢傾訴,但冇機會!

搵其他人傾訴,佢地只會叫我唔好諗老公,唔好諗以前,甚至叫我搵過個老公,認為事隔咁耐我唔應該再悲傷,真心覺得難聽過粗口!

所以我在人前已經將自己感受隱藏,唯有喺度呻吓!

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

大宅

紅紅綠燈 發表於 18-8-12 00:57
已10個月,同小朋友生活上大致上已返回軌道。

現在夜欄人靜,突然又想起老公喇!成日幻想如果老公仲喺度會 ...

同路人,已7個月,雖然生活大致已回復正常,但日子仍然很難過,尤其是是星六日,心事亦很難與家人朋友講,你小朋友幾大,我們做個朋友吧

首頁

尾頁

跳至