心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

由十二年前我因爲無勇氣做決定, 令到我們明明鍾意對方都冇開始過呢段感情, 但其實你喺我心目中, 由頭到尾都冇消失過

幾年前嘅重遇, 你公司搬咗, 令到我哋返同一區, 我仲記得第一次見返你喺係地鐵, 你仲專登行反方向等我見到你, 但對唔住, 我唔係有心把你當作陌生人, 我唔係固意對你視而不見, 而係我已經結咗婚, 我明白我同你已經冇可能一起

喺呢幾年, 我好開心可以成日喺條街偷偷咁見到你, 我每次見到你安好, 我就開心

但自從上年你嘅離職, 我覺得你好似從此喺我生活中消失咁, 由知道你冇做到而家, 我每一日都好想打探你嘅消息⋯

喺偶然嘅機會下, 我終於知道你而家嘅近況, 我一方面好感恩, 一方面亦知道我同你應該唔會有機會再見

我好後悔點解當年冇同你一齊, 亦好後悔點解上天比我同你重遇而我又冇勇氣同你可以做返朋友, 做返知己⋯

如果真係有下世, 我真係希望我同你可以重新嚟過, 一生一世咁愛對方

願你安好⋯⋯
希望你都會快啲揾到你的另一半

男爵府

回覆樓主

我有時又會諗, 我咁樣固意唔同你打招呼, 你會唔會覺得我對你仲有感覺, 一或你覺得我好衰⋯

伯爵府

回覆樓主:

錯的時間對的人 有時有錯過嘅缺憾美 先係人生

男爵府

Gi-leung 發表於 17-8-17 21:09
錯的時間對的人 有時有錯過嘅缺憾美 先係人生

有一次我叫一位40幾歲的女士做林姑娘,點知佢發脾氣話唔好叫我林姑娘,叫我林小姐,幾個月之後,有個太太見到林小姐,教個仔叫她ee,點知個林小姐,嬲到死,原來佢40幾歲仲覺得小朋友應該叫佢姐姐,原來佢仲未結婚

男爵府

感動 ! 欣賞 ! 好的一句 "你若安好,便是晴天"

瀟瀟洒洒,大大方方的人生態度 !

bobo101^*^    發表於 17-8-18 16:40

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Dreamingday 發表於 17-8-17 19:55
由十二年前我因爲無勇氣做決定, 令到我們明明鍾意對方都冇開始過呢段感情, 但其實你喺我心目中, 由頭到 ...

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由十二年前我因爲無勇氣做決定, 令到我們明明鍾意對方都冇開始過呢段感情, 但其實你喺我心目中, 由頭到 ...
點解唔交換電話? 莫非男和女真的不能做朋友?!

男爵府

bobo101^*^ 發表於 17-8-18 16:42
點解唔交換電話? 莫非男和女真的不能做朋友?!

因為冇勇氣, 又太突然唔知點去面對, 又驚自己會對佢仲有其他無謂嘅幻想⋯

公爵府

回覆樓主:

只能講得唔到先覺得最好,其實都係珍惜眼前人

洋房

人生就是這樣,有值得回憶的過去,有難以忘懷的遺憾,這就是在老了的時候,讓我們不忹此生的片段。

琥珀宮

得不到永遠最好,因為停留在幻想中

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

你這句說話真的是我多年的心聲...

我與他一起8年....分開9年了...
由分開到現在...我沒有忘記過他....
過往的足印...每次都經過都會想起.一齊的日子

今年新年前俾我再遇見你....當時你沒有同我打招呼....
大家是迎面而過......我當場傷心喊出來...
我同你一起時...義無反顧.....
分開四處打探你的消息....
他把我封鎖...每天我都希望你一切安好....我就安心過日子.

沒法忘記的人

男爵府

Reema 發表於 17-8-21 11:56
你這句說話真的是我多年的心聲...

我與他一起8年....分開9年了...

佢扮見唔到你可能係因為唔想你再亂諗嘢, 大家都要努力向前呀

男爵府

回覆樓主

好感恩喺呢度可以好舒服咁講自己心聲, 大家都咁包容和諧

如果有緣嘅話, 我真係好希望再見返佢一次,希望下次見到佢嘅時候我會鼓起勇氣同佢打招呼, 做返朋友

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

Dreamingday 發表於 17-8-21 19:32
佢扮見唔到你可能係因為唔想你再亂諗嘢, 大家都要努力向前呀

係呀,佢好恨好絕……我無得唔放手。

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Dreamingday 發表於 17-8-21 19:34
好感恩喺呢度可以好舒服咁講自己心聲, 大家都咁包容和諧

如果有緣嘅話, 我真係好希望再見返佢一次,希望 ...

男爵府

回覆樓主

好耐冇上過呢度, 上星期五, 我無意中知道原來你十月嘅一個晚上已經離開了人世, 呢次係我人生自長大以來, 第一次面對嘅生離死別, 我唔識去形容呢種感覺, 呢種感覺就好似之前知道你失蹤了一樣, 唔開心、無奈、 又有啲欲哭無淚咁。
唔知你在天國嘅生活係怎樣, 過得好嗎? 有冇愉愉回來看看我,希望下世我們真的會再重聚, 真心祝福你可以永遠開心快樂。

大宅

親子王國15週年勳章

Dreamingday 發表於 17-12-18 20:52
好耐冇上過呢度, 上星期五, 我無意中知道原來你十月嘅一個晚上已經離開了人世, 呢次係我人生自長大以來 ...
希望你地下一世會重遇, 到時唔好再錯過時機啦!

伯爵府

回覆樓主

好多野都係命運安排

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Dreamingday 發表於 17-8-18 19:10
因為冇勇氣, 又太突然唔知點去面對, 又驚自己會對佢仲有其他無謂嘅幻想⋯

...

睇到呢度好心酸,你要保重,好好生活

首頁

尾頁

跳至