時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

譸緊果三子,都未畢業未出社會工作就判入獄。可能有人覺得搞得政治預咗,不過,坐監冇哂前途,唔知佢地父母點諗

特派員  時政主題或最終演變成時政討論,現已代為搬移到時政擂台  發表於 17-8-18 10:43

瑪瑙宮

大廚勳章

missbabydior 發表於 17-8-18 09:07
譸緊果三子,都未畢業未出社會工作就判入獄。可能有人覺得搞得政治預咗,不過,坐監冇哂前途,唔知佢地父母 ...

佢哋父母咪覺得係社會嘅錯係政府嘅錯咁樣傷害啲小朋友囉。。。。(仲小朋友?)

oma79    發表於 17-8-18 12:20
dabbycheung    發表於 17-8-18 11:39
WChan    發表於 17-8-18 11:04
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

missbabydior 發表於 17-8-18 09:07
譸緊果三子,都未畢業未出社會工作就判入獄。可能有人覺得搞得政治預咗,不過,坐監冇哂前途,唔知佢地父母 ...

咪儍啦, 佢地點會冇前途呀, 佢地以坐監為榮呀, 佢地父母以佢地坐監為榮呀。 真心恭喜佢地完滿公民抗命最後一個部份。

記住呀,佢地話要公民抗命, 比人拉唔反抗, 唔抗辯, 違法坐監, 用自己身體去喚醒香港人呀。

佢坐監, 係願望達成, 真心恭喜佢地。 仲有佢d父母。

kmMarkII    發表於 17-8-19 07:58
chankawa    發表於 17-8-19 00:58
yuyueng    發表於 17-8-18 21:24
samsmama    發表於 17-8-18 13:43
oma79    發表於 17-8-18 12:21
1988cc    發表於 17-8-18 11:59
WChan    發表於 17-8-18 11:05
蛋皇哥0127    發表於 17-8-18 10:41

珍珠宮

回覆樓主:

無眼睇

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咪儍啦,佢地可能一出獄,就去老美度,申請政治逼害啦,到時,名牌大學都有

得讀啦,錢途同前途都有啦。

以前,就有老師同我講過,如做"運動",一定要做帶頭嗰幾個

喎﹗

oma79    發表於 17-8-18 12:22
bplus    發表於 17-8-18 10:47
蛋皇哥0127    發表於 17-8-18 10:42
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我反而覺得佢地自我感覺良好,就算坐監都係因為政治打壓而坐咁樣, 睇唔出佢地有幾慘

ying_mail    發表於 17-8-18 09:55

水晶宮

畀面勳章

錯!錢途一片光明就真!有案底仲好,破罐子破摔

蛋皇哥0127    發表於 17-8-18 10:42

琥珀宮

佢地父母引以為傲,覺得光宗耀祖喎

大宅

回覆樓主:

佢哋嘅前途唔係我哋D老百姓講嗰隻,政治嘅嘢坐監只係更塑造出一種形象,咁後生,大有前途就真
del by bk

水晶宮

Pulmma 發表於 17-8-18 09:12
咪儍啦, 佢地點會冇前途呀, 佢地以坐監為榮呀, 佢地父母以佢地坐監為榮呀。 真心恭喜佢地完滿公民抗命 ...
Agree !他們不知悔改的,出來會再攪鑊更勁既比香港人嘆的!
自由太多會令世人失去平衡

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講真,
撈得呢行都無打算(從良)啦
就算想(從良)邊個敢請佢哋
黃黑白藍邊一泛?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

畀面勳章

點會無前途????他們是反政府架.坐監就是他們其中的一個政治本錢.在他們的概念中政府系錯架.拉他們就是政府錯上加錯的佐證.

珍珠宮

Pulmma 發表於 17-8-18 09:12
咪儍啦, 佢地點會冇前途呀, 佢地以坐監為榮呀, 佢地父母以佢地坐監為榮呀。 真心恭喜佢地完滿公民抗命 ...
見到有人在FB 講法官都是中共既, 無恥, 我會覺得有D人係盲目到, 唔知咩叫知法犯法....要去抗爭就要合法地進行, 話自己理念好正為市民奉獻, 推動民主而犯法, 所以唔應該坐罰...咁仲成世界咩

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主

唔使同佢地担心, 佢地志不在打工, 佢地要食政治大茶飯, 坐監政治資產嚟, 父母又支持, 又可呃 d 傻仔覺得係"烈士", 我真係恭喜佢地呀

珍珠宮

moveflat 發表於 17-8-18 09:18
佢哋嘅前途唔係我哋D老百姓講嗰隻,政治嘅嘢坐監只係更塑造出一種形象,咁後生,大有前途就真
...
佢地快D去晒美國, 合家都去晒, 咪有前途囉, 我記得有BK 會員說黃X峰靚仔架, 咁又點是無前途
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

公爵府

回覆 missbabydior 的帖子

我好想知米國一向支持痴風,唔知將來佢係咪會有 waiver 可以照去米國讀書或旅遊?

象牙宮

佢地父母, 當初必反對子/女...

不過子/ 女 肯听父母? 又是另一問題。

難道每个父母想?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

大宅

回覆樓主:

咪傻啦,佢哋錢途一片大好就真,羅冠聰十皮人工都拎咗幾個月,下一次選唔到jeh,再下一次如果未有23條,可以繼續來呀。李柱銘都老啦,米國都要搵新人接班架。齋睇讀書做嘢,周永康哩D大學五年都畢唔到業嘅,做一世咪都係皮幾兩皮嘢。如果唔係入冊,而家可以去UC Berkeley讀PhD啦,幾正呀!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

就算佢地唔去美國,背後都有支大水喉喇,所以唔使為佢地担心既﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁
12345...11

尾頁

跳至