論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

非常姐姐係呢處呀 !!!!!!!!!! 好到嘔名單
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1113739&fromuid=2640282

我剛剛都有個不愉快經驗,最終又要比錢送個溫神走,又要激到一肚氣,因為法例係保障姐姐多D
NAME: ANIK-SUBANXXXXX (WX314XXXX)
起尖沙咀亞洲第X僱傭中心請的
超級懒惰,一日到黑房玩電話,黑面,唔理小朋友

作為僱主一定要出聲,大家都明請到個唔好姐姐有幾煩,做錯野又唔敢話得佢太多,怕自己番左工佢會對小朋友唔好

別墅

cathyching88 發表於 17-8-18 21:12
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1113 ...

印傭
Lilik NURHAYATI
DOB : 10/8/1982
偷錢

大宅

入境處應該要blacklist呢班工人先有用!

大宅

永遠都系僱主吃虧,真系好慘

別墅

回覆樓主

印傭
DOB : 10/8/1982
偷錢

別墅

回覆樓主

印印
10-8-1982
偷錢

別墅

回覆樓主

印印
10-8-1982
偷錢

別墅

回覆樓主

印印
10-8-1982
偷錢

複式洋房

印傭
Agouxtin
DOB : 16/8/1978W833xx4(1)
AS 697xx0
經常鬧老人家,態度好差又講大話。唔願做家務,有10年以上經驗佢識睇中文仲講流利廣東話,剛做夠兩個月就resign,預先計劃唔會做得長,要比埋年假同機票錢佢走。

男爵府

畀面勳章

上星期終於炒左個極品菲姐ROSALXX TANUDTXXXXX。
私隱問題不便在此詳述, 若有僱主咁啱IN著佢, 又見到呢個MSG, 歡迎PM我查詢。

複式洋房

菲律賓 GABO MICHEXLE MADERA
ID WX3469X9(8)BD 06-06-1982
唔識做家務,黑臉,借錢走佬。

複式洋房

抄左個極品印傭
NURHANDAYANI
PASSPORT NO.: AU17210x
偷我d衫著, 著到一陣味
扮傻自己走去放星期6, 原來約左個阿差
一放假就落灣仔酒吧識男人, 跟住就有不明來理歷既錢用
印里有一個老公一個女, 但會同人講自己離左婚

facebook 佢 open for public, 叫 hanietya raden sastrowardoyo
如果你經 海盈僱傭中心 請人, 小心請到佢

別墅

cathyching88 發表於 17-8-18 21:12
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1113 ...

印傭
DYAH-AYU-TIARASASI
WX4588XX(6)

超級極品公主,超識扮野,練精學懶,要求多多,大晒鬼。湊小朋友時態度極差!

大宅

印傭 - 30/6 剛炒,只係香港做左5個月
RINA HARTANTI
DOB : 13/07/1977
HKID: WX442329(A)

民房

回覆樓主

加一個黑心姐姐:
WALLI Baclili Jane
Hkid: WX457318(6)
Passport:EC5168846

平時不好好照顧小朋友,沖涼時還把我女頭部碰出血,經常同屋企人黑面,大聲喝斥我的小孩,還是當著婆婆的面喝斥。出了三張警告信仍不悔改,我把她開除了。之後還投訴我沒給她一個月通知,還誣告我家人虐待她,人心怎可以這樣黑。香港的一些團體同教會真是時間大把去幫助這樣的人,反而不理會雇主受到的損害!

別墅

請問agent 會否follow up 個姐姐?或是有乜安排?

大宅

NURLIANA 印印HK ID WX02xxxx(6)
22/7/1984
屋企兩個女1中學,1高小已經由早到晚返學跟功輔班,我又返工屋企甘本無咩做唔辛苦,但佢連基本清潔也不做,用發霉的袋日日装飯拿去附近小學給細女,之後我在學校訂飯算了!個杯有茶發哂毛。其他太多不能盡錄,周圍同屋苑的工人姐姐說我對佢衰,勁説大話,叫埋D工人姐姐同我新姐姐説。
呢個工人好恐怖!大家小心!!

大宅

Lugxx Marilxx Rivexx
菲姐 離家 21/5
DOB 16~2~74

超级懶公主,污糟邋遢,
嘴釣隔夜餸和麵包唔食,
要食新鲜出爐,對老人家無爱心,
放老人家在公園獨自離開,
嚇死呀 ,斬雞都話唔識,
你都乜都唔識,纸牌人一个

洋房

Sorry. Cut this comment

伯爵府

回覆樓主:

印傭
星期六會即炒
一直做嘢都嗱西,唔主動,懶。初來時用我媽手機打長途電話用左二仟幾蚊。做嘢唔上心,講大話做錯事唔認。忍佢快三年,上星期六竟然整跌我呀媽,髋關節同大腿骨碎裂要做手術。起初問佢婆婆係咪跌倒因為我媽好忍得痛,佢果日嗌得好利害。如果我以為佢腦退化亂up而唔call白車就死得。老人家跌襯唔可以掉以輕心嘛。所以今次一定要炒!
名:Supxanah
特徵 : 肥,面有粒墨. 廣東話差。
注意:我係經海X僱傭中心請既。舊年我比佢放假去上政府個外傭護老班,所以佢有張cert咖。唔好比佢厄到!佢差不多做咗三年。Agent可能sell佢話婆婆入老人院,甚至話死左所以斷约。

首頁

尾頁

跳至