有冇jm唔買住院保?

dp微笑
|

不論乜保險包括住院保都唔買,或是買保險但唔買住院保。

點解唔買呢?

我不是保險agent呀!
dp微笑
|
Jasmine-4711
|
你住民房,真係唔係agent?
dp微笑
|
Jasmine-4711 發表於 17-8-24 15:04
民房就係agent?
麻煩貓
|
Jasmine-4711 發表於 17-8-24 15:04

無話可說
|
咩保都無,無錢!
Jasmine-4711
|
dp微笑 發表於 17-8-24 15:13
民房就係agent?

唔係一定係,有怀疑姐。

本來我都唔想提你近期的posts,你有閒錢買保險,九月就唔好申請書簿津貼了。
seaman1982
|
無話可說 發表於 17-8-24 15:32
咩保都無,無錢!

x2
諗唔到
|
Jasmine-4711 發表於 17-8-24 15:35
唔係一定係,有怀疑姐。

本來我都唔想提你近期的posts,你有閒錢買保險,九月就唔好申請書簿津貼了。

哈哈哈
dp微笑
|
Jasmine-4711 發表於 17-8-24 15:35
唔係一定係,有怀疑姐。

申請書津就吾可以買保險?你真係過份
無話可說
|
唔係一定係,有怀疑姐。

下,我老公有買喎,咁我係咪唔應該申請呢?
SaBB
|
無話可說 發表於 17-8-24 18:01
下,我老公有買喎,咁我係咪唔應該申請呢?

千祺米用bk道德標準去唸應該定吾應該。
$係自己賺自己洗吾係偷、津貼又係合資格申請不是騙返黎。
Purple_0322
|
有買。我知有啲做左ftm後就斷供了,因為唔想丈夫洗多一筆錢。
reis
|
dp微笑 發表於 17-8-24 03:08

點解唔買呢?

我媽媽70歲
今年做了全子宮切除
什麼保險也沒有
我真金白銀攞咗12萬找數私家醫院
大力大力
|
我家三代都冇買~

所以儲蓄比別人多及快~

記住醫療保在香港是消費品,而不是必需品~

由於私院收費高及不透明 ,一般市民在私家醫院只係睇傷風感冒,肚痛,發燒頭痛......如果大病都會係去政府醫院治療, 所以我都唔知買嚟做乜~
大力大力
|
reis 發表於 17-8-24 18:15
我媽媽70歲
今年做了全子宮切除
什麼保險也沒有

保險公司,一般60至65歲已經唔好的了~
DoReMi媽媽
|
我乜都冇買
littlesumsum
|
dp微笑 發表於 17-8-24 03:08

點解唔買呢?

有買,我同屋企人都買齊哂。我明白保險唔會令我發達,但有起事時,我的確可以慳左筆開支,反正大部分都有儲蓄,噤好彩唔洗claim咪當儲多舊錢。最重要係自己能力範圍內可以負擔到。
無話可說
|
SaBB 發表於 17-8-24 18:06

千祺米用bk道德標準去唸應該定吾應該。

我當然唔會理果個jm咁多啦,我唔夠錢使又唔係佢會幫補我
我從來無呃政府架,我上公屋,拎書津都有正常申報架!
SaBB
|
大力大力 發表於 17-8-24 18:16
我家三代都冇買~

所以儲蓄比別人多及快~

知吾知胸生纖巧瘤去公家做要排幾耐?