夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問下大家,我發現c6 WECHAT有個女人想加我c6做朋友,但我問c6呢個係咩fd,佢話唔識,仲同我講,你睇下,係佢加我,唔係我加佢,我問:你唔係又用附近或搖一搖吖,佢話痴線,我想問下,係唔係c6開左附近或搖一搖先有女性加佢朋友呢?如果冇開,咁點會冇啦啦有唔識既女人想加佢朋友,各位可以回答我嗎?

侯爵府

candy^.^ 發表於 17-8-24 15:05
我想問下大家,我發現c6 WECHAT有個女人想加我c6做朋友,但我問c6呢個係咩fd,佢話唔識,仲同我講,你睇下,係佢 ...

1)原本通訊錄有
2)開搖一搖

2)我d小朋友間中會禁到,之後會有人add我;當然我唔會通過

珍珠宮

開心吸收勳章

我想問下大家,我發現c6 WECHAT有個女人想加我c6做朋友,但我問c6呢個係咩fd,佢話唔識,仲同我講,你睇下,係佢 ...

WECHAT請求嗰度可以睇到對方從邊一個途徑搵到妳老公個CONTACT的,例如:

1. 附近的人
2. 搖一搖
3. 通訊錄
4. 朋友介紹
5. QQ
6. 應該仲有,不過唔記得.....
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

假如我睇左係通訊錄,咁啫係代表c6識既先會加入通訊錄,但佢又話唔識,唔通講大話?
咁如果係附近的人或搖一搖,咁就代表c6有開過啦

大宅

甘JM們知唔知點樣可以unregistered左個wechat? 不是log out, 是註銷個賬戶

大宅

回覆樓主

可以係朋友介紹嘅
至於有無用過附近的人
去佢個附近的人睇下有無history
Wechat account 可以delete 的
不過個開新嘅話咁易

大宅

回覆樓主

一定係加左做朋友 先會喺通訊錄出現的

公爵府

回覆樓主:

諗咁多都冇用,佢個心係你度,就點都會在乎你,佢冇心對你,揾女你都辦法,諗清楚喇

大宅

Add 你你可以拒絕

琥珀宮

回覆樓主:

如wechat id set公開,用wechat id 亂打可add

大宅

tansyneko 發表於 17-8-25 20:09
如wechat id set公開,用wechat id 亂打可add

其實我都玩過wechat,如果你一次都未開過附近的人,附近的人係加唔到你。

老公成日鬧鬼我,玩wechat的男人,個個目的爲呃蝦條,咪鬼玩,現在勁討厭wechat,其實社交網站多了,真的影響婚姻。

琥珀宮

Joannechau777 發表於 17-8-26 09:49
其實我都玩過wechat,如果你一次都未開過附近的人,附近的人係加唔到你。

老公成日鬧鬼我,玩wechat的男 ...

我都有玩wechat,正經同認識的朋友溝通啫,我就唔會開搖一搖,同埋set哂私隱陌生人搵唔到我,香港人用whatsapp(其實亂入電話即可搵到人chat仲無私隱啦),內地用wechat,台灣用line,韓國用kakao,通訊軟件一種,同唔同地方的朋友咪用唔同軟件,唔應該怪個軟件,怪應該怪亂用軟件的人,人哋add你老公,你老公可拒絕,wechat仲有個分唇係可set陌生人要請求當時人要准許才可add(好似fb交友邀請咁),我哋控制唔到別人點做,但可自控,有自制能力,科技只會愈來愈發達,更多五花八門的嘢會出現,問題係人如何去運用,問題係你老公到,問下佢點解認定玩wechat的人就係呃蝦條?通常會諗人哋係咁,係因為自己都係咁而代入咗個角色,咁佢自己玩的目的係咩嘢?反問佢,唔好俾佢大返你

大宅

tansyneko 發表於 17-8-26 11:45

我都有玩wechat,正經同認識的朋友溝通啫,我就唔會開搖 ...

我覺得因為科技進行,令人更易識到朋友,曾經我都沉迷左同陌生人談話,因為感覺新鮮,了解D人玩網站的人既思想,其實對我來說,他們十分無聊,好多男生都為呃蝦條,跟本無可能找到真正朋友,亦浪費時間,所以社交網站,我覺真唔適合已婚人士玩。

大宅

tansyneko 發表於 17-8-26 11:45

我都有玩wechat,正經同認識的朋友溝通啫,我就唔會開搖 ...

老公回應因想識女生,因為佢見我同男生溝通得咁開心,想睇下係咪咁易識到,後來佢回報,其實個D網站,好多都係金融,保險,我都唔知幾開心

琥珀宮

Joannechau777 發表於 17-8-26 11:53
我覺得因為科技進行,令人更易識到朋友,曾經我都沉迷左同陌生人談話,因為感覺新鮮,了解D人玩網站的人既 ...

同自己朋友聯絡係無問題,無啦啦識d三五識七的人就好無謂,我自己覺得

大宅

tansyneko 發表於 17-8-26 17:18
同自己朋友聯絡係無問題,無啦啦識d三五識七的人就好無謂,我自己覺得
...

其實都是好奇貪玩,想知網友會講D乜同乜心態識人咋

大宅

回覆樓主

我都有玩!因為我另一半好悶所以想搵人傾下計,不過齋talk無其他野,你老公如果都有玩的話就好梯你地感情點樣啦⋯⋯

大宅

我C6冇接受佢既為朋友,我睇C6手機,嗰女人既資料冇寫通訊錄或附近的人或搖一搖,咁嗰女人係邊到搵到我c6既WECHAT呢?

大宅

candy^.^ 發表於 17-8-27 10:11
我C6冇接受佢既為朋友,我睇C6手機,嗰女人既資料冇寫通訊錄或附近的人或搖一搖,咁嗰女人係邊到搵到我c6既WEC ...

漂流瓶

大宅

回覆樓主

Wechat我就唔識玩,但Facebook 我就周不是有啲唔識既add我(有男有女),我唔識既都不會confirm, 所以樓主你C6平時係咪有啲古怪行為?冇嘅就唔好庸人自擾

首頁

尾頁

跳至