母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB已經埋身25個月,身邊更多聲音叫我停奶。連46都認同係時候停人奶。而1直支持我教懂我餵人奶既朋友都話係時候停。
加上自己就快要做手術,我開始左停奶路。

尋日日頭只要bb一摷我就揸白花油,好慘,我見到佢同平時1樣一見到我奶奶就雙光發光,好開心,但係1啜就5對路個種驚訝失望眼神,我有d後悔又無奈。我真心覺得殘忍。

今日第2日,佢日頭都係想摷我,但又5敢,好似食毒品既人病發個種羅羅戀,好心痛。

尋日,我感觸最大,個種要停埋身既感覺,好似要我同BB骨肉分離咁既感覺。我覺得我同BB會疏離,我已經5係唯一,都可以畀取代喇。我好5捨得,埋身呢樣野就好似係我同BB既最親密最溫馨最無可取代既行為感覺,但而家快將消息喇。我要喊出黎喇。

有無姐妹好似我咁既feeling?朋友笑我,BB成長路中以後會有更多既野令我失落感更大。

大宅

JoCh 發表於 17-8-28 01:15
BB已經埋身25個月,身邊更多聲音叫我停奶。連46都認同係時候停人奶。而1直支持我教懂我餵人奶既朋友都話係 ...

我都係呀!b8個月大,但係重得唔好,好多聲音都叫我唔好再埋身。再加上夜晚成日都起身要埋身,
今日直情忍唔住喊左出黎, 好唔捨得同佢埋身既時間

子爵府

唔好揸白花油,檸檬汁/苦瓜汁都好.....
其實25個月可以同小朋友講,因為你大個喇,所以媽咪依加無奶,你可以飲其他奶(然後比其他奶小朋友)

男爵府

回覆 艾森 的帖子

有畀細包奶吖,但佢5肯飲,好迷戀媽咪奶

禁止訪問

食得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

回覆樓主

男爵府

回覆 momo_wbb 的帖子

我都有淘吖,妳都係嗎?難整嗎?可以pm分享吓?tks

大宅

JoCh 發表於 17-8-29 16:20
回覆 momo_wbb 的帖子

我都有淘吖,妳都係嗎?難整嗎?可以pm分享吓?tks

我都想整, 可否pm資料?

別墅

momo_wbb 發表於 17-8-29 08:12
我都係喺囡囡25個月停人奶,因為我少到兩邊加埋得5-10ml。所以迫住放棄啦,其實樓主你餵到25個月,不過掉返 ...

什麼是母乳手首飾?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JoCh 發表於 17-8-28 01:15
BB已經埋身25個月,身邊更多聲音叫我停奶。連46都認同係時候停人奶。而1直支持我教懂我餵人奶既朋友都話係 ...

樓主都好叻 , 但始終都要停㗎啦 , 到佢返學先停 BB 重惨呀 , 又要介人奶又要適應返學 。

大宅

回覆樓主:

我埋身餵到阿女而家8個月,身邊嘅人都叫我停呀,不過我目標係餵到自然離乳

禁止訪問

食得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

大宅

開心吸收勳章

momo_wbb 發表於 17-8-29 08:12
我都係喺囡囡25個月停人奶,因為我少到兩邊加埋得5-10ml。所以迫住放棄啦,其實樓主你餵到25個月,不過掉返 ...

我都想整,可以pm?:mother:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊