想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由廿零歲開始經期已得四天,而家33得返主要2日⋯呢兩日都係用四塊日用m巾,第3 ,4日已經只係vv 滲血或分別每日流得一撻血向m巾度,唔知係咪因為咁一直空果,最近等到有d心急諗想做ivf ~ 唔知有無jm 都係m 血小但成功有

別墅

M血少可能代表內膜不夠厚,不利胚胎著床,醫生應該可以幫到你的。早D搵婦科醫生檢查一下各方面指數,對症下藥。不用太擔心!祝好孕!

複式洋房

heitc 發表於 17-8-28 10:50
由廿零歲開始經期已得四天,而家33得返主要2日⋯呢兩日都係用四塊日用m巾,第3 ,4日已經只係vv 滲血或分別 ...

我嘅case 同你有d 似!之前經血都係黎4日,因為多囊,年幾前食左醫生開嘅排卵藥半年,冇成功過之餘仲搞到經血黎少左!黎3日就清晒!
4個月前有朋友介紹食cranberry,話幫助排經血,我上網check 過cranberry 主要係預防泌尿道感染,完全冇提及過幫助排經血,但因為對健康冇咩大影響,所以我半信半疑買左cranberry supplement 食。出奇地近呢幾次黎m d 經血都last 到5日!量同顏色比之前多同靚左!雖然我到而家都未bingo, 又唔係咩專業人士,但樓主都可以考慮食cranberry 試下!純粹個人經驗,如果其他JM 有相關經驗,可以一齊交流下!

男爵府

由廿零歲開始經期已得四天,而家33得返主要2日⋯呢兩日都係用四塊日用m巾,第3 ,4日已經只係vv 滲血或分別 ...

我以前情況同你差不多 照過內膜夠厚
35歲果年試第二cycle中左 但冇心跳小x
38再中 成功39歲生左
所以未必關m量事 但超過一年吾中建議做下檢查對症下藥好d

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我都係咁架,經期日數少量少,同埋唔準。睇咗中醫調理,量正常番啲,但日數仍然都係3日左右,但就準番。

複式洋房

mimi-mormor 發表於 17-8-29 01:02
回覆 heitc 的帖子

睇睇ec 好呀, 我都唔好得你幾多, 而家都睇緊ec 調緊

我都有睇開中醫,可能調好左個氣係流得快左,流得最多都係頭兩日。你睇邊個醫師?

複式洋房

BabyFungT 發表於 17-8-29 08:44
我都係咁架,經期日數少量少,同埋唔準。睇咗中醫調理,量正常番啲,但日數仍然都係3日左右,但就準番。
...

我都有睇開呀⋯⋯你睇都邊個?

複式洋房

yoyocandy 發表於 17-8-29 00:50
我以前情況同你差不多 照過內膜夠厚
35歲果年試第二cycle中左 但冇心跳小x
38再中 成功39歲生左

感謝你正能量分享

別墅

我都一樣少m,只有兩日,去張慧醫生度檢查過,照到有十幾粒卵泡,內膜也夠厚,她說M少可能為內分泌有關,話大壓力也會M少,所以要放鬆心情。

複式洋房

roadman 發表於 17-9-14 10:28
我都一樣少m,只有兩日,去張慧醫生度檢查過,照到有十幾粒卵泡,內膜也夠厚,她說M少可能為內分泌有關,話 ...

感謝分享呀:)。

大宅

我係,後來發現有子宮內膜異位所以經血少左

大宅

係囉, 去照下內膜, 唔洗估估下, 只要內膜ok, 經量就ok 。

因為經量多與少每個人都不同, 好難同人地比較。 就算係同自己比, 都未必準。

已刪除用户

回覆樓主

伯爵府

應該係壓力大影响多啲
我做女都係3-4日經, 量唔算多, 仲會痛
又唔介口。 都擔心冇得生, 次次都諗住放棄唔生就中左

而家都生左2個仔了

首頁

尾頁

跳至