醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

butterflyk 發表於 17-8-31 03:16
唔知有無朋友都試過死海鹽?一齊分享下成效!
呀女兩歲突然發濕疹,都係係手腳摺位,初初仲以為熱痱,所以 ...

可否PM我死海鹽邊度買嗎? 謝!

複式洋房

mamababy9638 發表於 18-3-7 11:50
我自己都有用開, 但係我用個隻, 係比較貴小小, 佢係全 Organic Dead Sea Salt ,入面再加埋shea butter, 我 ...

Hi mamababy9638

我仔仔又番發濕疹很辛苦,請您pm Organic Dead Sea Salt product 給我及在那裏買? 我真唔想見到佢咁辛苦,謝謝你。

伯爵府

請問那裡有死海鹽買?

伯爵府

honeypoohpooh 發表於 17-10-10 11:02
我囡囡都係3歲半發晒出離, 方便 share 你囡囡最近既濕疹關節位既相, 對比下嗎? 我囡都用緊死海鹽浸手關節, ...

那個牌子?那裏買?每次用多小?

伯爵府

honeypoohpooh 發表於 17-10-10 11:02
我囡囡都係3歲半發晒出離, 方便 share 你囡囡最近既濕疹關節位既相, 對比下嗎? 我囡都用緊死海鹽浸手關節, ...

每次用多小?

伯爵府

osim 發表於 18-3-16 23:30
我個仔由舊年10月開始用死海鹽,用到今年1月左右已經好左好多,希望今個春天唔會復發啦!

好多謝樓主的分 ...

那牌子?一次用多少?

大宅

mr_juicy 發表於 18-8-1 16:04
我囡囡6 years old. 近排都係濕疹好勁, 好似樓主既囡囡之前情況一樣, 我上星期六開始用死海鹽, 不過用完會 ...

想問下囡囡點?之後繼續用類固醇定繼續用死海鹽?我仔仔都係6歲,用左一星期死海鹽,而家都係同你囡囡差唔多。所以想請教下

別墅

回覆 butterflyk 的帖子

你好, 請問你噴完死海鹽搽lotion, 咁下次再噴之前洗唔洗用清水清潔下濕疹個位, 定係唔需要清潔直接噴完再搽?

別墅

回覆 butterflyk 的帖子

你好, 我依加都有幫個仔用死海鹽, 請問你女女依加康復成點樣?

別墅

butterflyk 發表於 17-8-31 03:16
唔知有無朋友都試過死海鹽?一齊分享下成效!
呀女兩歲突然發濕疹,都係係手腳摺位,初初仲以為熱痱,所以 ...

見到樓主小朋友嘅情況改變得咁好,真係好戥你高興,但有無諗住試吓根治問題,等佢唔再返發呢?

侯爵府

我都有試過用死海鹽, 但因為佢濕疹R到有損傷, 會好"那", 我都試過用椰子油都唔岩佢.
之前都有試過用蛋黃油, 係有效果, 不過就麻煩D, 同埋次次查都攪到好污穢,
如果範圍少都可以用, 但大範圍就唔好了.

侯爵府

CiaCia 發表於 17-9-7 13:06
我用完死海鹽爆晒出黎
去睇中醫
中醫話唔好亂試

我有D朋友話死海鹽有用, 不過我小朋友就唔岩用, 呢D都係夾人用.
我最後都係睇兒科醫生醫好小朋友濕疹, 雖然都係查藥膏,
不過我跟足醫生指示同用法, 同埋之後既皮膚護理, 而家小朋友既濕疹都無再返發.
有D朋友都有話去睇中醫, 浸藥粉都有用.

複式洋房

我都試過用毛巾加死海鹽水敷濕疹,La完好止癢。有一排直情用死海鹽水洗面,同敷面效果差唔多,但心理上好D。我睇依篇野仲可以鹽敷,有冇人試過可分享。

https://allergysolutions.com.hk/%e6%8b%af%e6%95%91%e6%bf%95%e7%96%b9%e8%82%8c-%e6%ad%bb%e6%b5%b7%e9%b9%bd%e7%9a%84%e4%b8%89%e7%a8%ae%e7%94%a8%e6%b3%95/

洋房

butterflyk 發表於 17-9-1 15:07
Iherbs有好多選擇又平,黎緊我會係iherbs買,但未研究到點用
香港都有鋪頭可以買到,係銅鑼灣,你地可以sea ...

你好呀我都想知邊道有噴霧買呀

首頁

尾頁

跳至