跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

NewLife0 發表於 17-9-4 23:39
我也是經agent 申請左mpnp 計劃,已經拿了省提名,等梗federal government.
你入左eoi 未? 剛剛八月份抽出 ...

可否分享一下申請的timeline?
你是冬天去考察?

複式洋房

seashell 發表於 17-9-13 18:08
可否分享一下申請的timeline?
你是冬天去考察?

係先去考察才入紙

複式洋房

NewLife0 發表於 17-9-14 01:34
係先去考察才入紙

入紙前預早幾多考察較理想?
諗緊如現在著手搞,也要2018年頭才可以去視察。但會不會冬天非常凍,不太便利考察?
同埋程序是收到MPNP的LAA, 然後開CIC profile 申請PR, 對嗎?

複式洋房

seashell 發表於 17-9-14 08:54
入紙前預早幾多考察較理想?
諗緊如現在著手搞,也要2018年頭才可以去視察。但會不會冬天非常凍,不太便利 ...

有沒有好的這計劃的agent介紹?

複式洋房

回覆樓主

如果你E家才搞要注意幾點:
1. 8月份已經抽到90分,應該會越來越高分
2. 聽說年尾會轉制,由PR變成working permit, 不過還未證實,但計分標準就肯定會改變
3. 你可以自己上網搵幾個agent問下,然後再下決定,我也是這樣的。但因為轉制在即,D agent都可能唔收新case.

Good Luck!!

複式洋房

NewLife0 發表於 17-9-14 21:35
如果你E家才搞要注意幾點:
1. 8月份已經抽到90分,應該會越來越高分
2. 聽說年尾會轉制,由PR變成working ...

噢!明白。

複式洋房

RonTang 發表於 17-9-4 12:55
我地經移民公司申請曼省提名計劃MPNP-B,雖仍處於初步階段,但心急想了解下當地社區情況及邊d屬較好既公立 ...

Can pm me about agent details too? Thanks.

大宅

NewLife0 發表於 17-9-4 23:39
我也是經agent 申請左mpnp 計劃,已經拿了省提名,等梗federal government.
你入左eoi 未? 剛剛八月份抽出 ...

你係幾多分抽到呀?

大宅

回覆樓主:

我老公係讀書移民架,仲有4個月讀完做半年野就入紙申請省提名

別墅

vami 發表於 17-10-22 14:20
我老公係讀書移民架,仲有4個月讀完做半年野就入紙申請省提名

請問你老公係經agent 搞定點呀?你同仔女係打算幾時去?

大宅

prettybabebe 發表於 17-10-22 23:09
請問你老公係經agent 搞定點呀?你同仔女係打算幾時去?

我係搵私人agent搞嘅,我老公先去咋,我過多呢2個月先走

別墅

vami 發表於 17-10-25 09:48
我係搵私人agent搞嘅,我老公先去咋,我過多呢2個月先走

我今年36 有個阿仔6歲 都想去study permit 方式移民 有幾個間題想問:
36歳先申請study permit 會唔會唔批?
老公個working permit係幾時申請?
我地可以一家三口一齊去嗎?定要我去到讀緊先申請?
謝謝回覆

大宅

beautyhk 發表於 17-10-25 23:44
我今年36 有個阿仔6歲 都想去study permit 方式移民 有幾個間題想問:
36歳先申請study permit 會唔會唔批 ...

首先有學校收先可以攞住學校嘅offer letter申請學簽,而年齡比較大都要搵agent搞學簽最好,之前有個同我地同期申請嘅佢無搵agent結果唔批,agent話最好前後腳去,而配偶申請工簽係一定有左學簽先申請到,不過都建議去到果邊先申請,小朋友只要合適年齡就可免費入學,有一家大細嘅話最好先有個車牌,冬天係超凍加大雪,無車生存唔到,一個人仲頂到,有細路無可能

別墅

vami 發表於 17-10-26 08:03
首先有學校收先可以攞住學校嘅offer letter申請學簽,而年齡比較大都要搵agent搞學簽最好,之前有個同我地 ...

可以pm agent俾我嗎?
兩公婆前後腳到 是要相差幾耐?

大宅

vami 發表於 17-10-26 08:03
首先有學校收先可以攞住學校嘅offer letter申請學簽,而年齡比較大都要搵agent搞學簽最好,之前有個同我地 ...

我都睇左好多關於讀書移民既野,想問你老公係咪由報學位到申請學簽都係搵agent?
我心目中既plan係我先去讀書,跟住老公申請配偶工簽帶埋個仔黎,但唔知可唔可以係佢拎住open working permit 做半年野去申請mpnp

大宅

beautyhk 發表於 17-10-26 15:53
可以pm agent俾我嗎?
兩公婆前後腳到 是要相差幾耐?

其實前後腳個令月都可以啦!

大宅

haha.ginger 發表於 17-10-26 19:00
我都睇左好多關於讀書移民既野,想問你老公係咪由報學位到申請學簽都係搵agent?
我心目中既plan係我先去 ...

學位我老公自己申請嘅,學簽就搵agent搞,我識左一位係果邊嘅香港人兩公婆無細路就係一個讀書一個做夠半年野申請省提名,而佢地已經省提名都批左嚕,申請緊聯邦階段喇,另一個港爸就啱啱入左紙都係省提名批左,果位爸爸都係自己一個係果邊老婆細路都未過去

大宅

vami 發表於 17-10-28 00:14
學位我老公自己申請嘅,學簽就搵agent搞,我識左一位係果邊嘅香港人兩公婆無細路就係一個讀書一個做夠半年 ...

多謝你既資料呀!!我之前睇左好多大陸同外國既forum同網站都冇乜人講拎住owp去申請mpnp
咦家mpnp oversea既分高左好多…我老公由有機變冇機(佢以前喺winnipeg讀書),唯有走讀書移民呢條路。同埋你介唔介意pm我agent既資料呀?
我下年會去winnipeg旅行,順便睇下d環境同學校,睇下係咪真係適合我地,始終我老公年紀大(40喇...) 仔又細…

洋房

RonTang 發表於 17-9-4 12:55
我地經移民公司申請曼省提名計劃MPNP-B,雖仍處於初步階段,但心急想了解下當地社區情況及邊d屬較好既公立 ...

Hi Ron, 我係April呀!

首頁
12345...9

尾頁

跳至