係淘寶買傢私有咩要注意

IHateSummer
|
一直都想試下
已經搵到集運公司 準備豁出去試下
有冇jm試過 可以分享下好/壞經驗 或者有咩地方特別注意?
豌豆花
|
IHateSummer 發表於 17-9-4 23:48
一直都想試下

千萬唔好用####
豌豆花
|
一直都想試下

千萬唔好用爽x集運

豌豆花
|
千萬唔好用x淘集運
IHateSummer
|
豌豆花 發表於 17-9-5 00:35
千萬唔好用x淘集運

明白 我會用另一間
豌豆花
|
IHateSummer 發表於 17-9-5 01:23
明白 我會用另一間

祝你屢淘愉快
IHateSummer
|
豌豆花 發表於 17-9-5 01:26
祝你屢淘愉快

多謝 希望成功滿意
李豆豆
|
留毛先,我都想淘
無話可說
|
要睇下你淘咩野喎!我用開間集運都幾好!係香港派貨急囉!電話到就已經係附近
JAlove
|
一直都想試下

一定要打木架

試過叫賣家打木架,賣家唔聽,冇打木架

運送途中唔知邊度出事,總之到屋企時花咗少少
wannabe118
|
買過梳化同櫃 運輸方面無問題。但要攪清楚係送到樓下定屋企。

買櫃要注意係咪要自己組裝。同埋我會好注重會唔會味道好重。上次個櫃味道較重 我都有d後悔

草莓熊本熊
|
1 散件還是組裝,如果你興趣係(鬥木)就無所謂
2 問清楚點包裝,因試過一次只用紙箱,嚟到紙箱爛咗,無咗包螺絲
sweetpotatocat
|
wannabe118 發表於 17-9-5 20:57

買櫃要注意係咪要自己組裝。同埋我會好注重 ...

梳化同櫃有冇推介?
winifredwin
|
我淘過2張鐵床(一張雙人一張子母),質量很滿意最主要係香港搵唔到啱心水 兩間集運都唔錯不過要問明清楚送唔送上樓
IHateSummer
|
無話可說 發表於 17-9-5 19:01
要睇下你淘咩野喎!我用開間集運都幾好!係香港派貨急囉!電話到就已經係附近
...

我最想淘張床先
IHateSummer
|
JAlove 發表於 17-9-5 20:48
一定要打木架

試過叫賣家打木架,賣家唔聽,冇打木架

打左木架會唔會好難拆架?
IHateSummer
|
wannabe118 發表於 17-9-5 20:57

買櫃要注意係咪要自己組裝。同埋我會好注重 ...

我屋企應該都係麻煩
住唐樓 續層收錢 運費都幾甘
但香港真係睇唔岩
IHateSummer
|
草莓熊本熊 發表於 17-9-5 21:05
1 散件還是組裝,如果你興趣係(鬥木)就無所謂
2 問清楚點包裝,因試過一次只用紙箱,嚟到紙箱爛咗,無咗包 ...

明白!我真係唔曉鬥木
如果太難砌可能又要用一筆叫人上來砌
IHateSummer
|
winifredwin 發表於 17-9-5 21:52
我淘過2張鐵床(一張雙人一張子母),質量很滿意最主要係香港搵唔到啱心水 兩間集運都唔錯不過 ...

唔送的話真係好大獲 屋企係唐樓
請問jm戈間集運係邊間 計唔計體積重架?
我都想淘床
winifredwin
|
IHateSummer 發表於 17-9-6 09:46
唔送的話真係好大獲 屋企係唐樓
請問jm戈間集運係邊間 計唔計體積重架?
我都想淘床

其中一張唔送上樓要同埋c6落去搬返屋企傢私一定用體積計