醫護健康

跳至

首頁
12345...10

尾頁

伯爵府

mantak 發表於 17-9-8 02:24
醫癌過程中,阿娘病情曾起起伏伏,走到現在,並不容易,但現在她仍行得食得,兩年間見證了兩名孫兒的出生 ...

我朋友都剛確診4期
擴散左去淋巴/尾龍骨
想問標巴藥貴嗎?
佢仲等緊基因報告先知點醫
醫生話係要用標巴藥睇下邊隻

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

支持同鼓勵佢
祝福佢

大宅

cathy29 發表於 17-11-4 15:25
我朋友都剛確診4期
擴散左去淋巴/尾龍骨
想問標巴藥貴嗎?

標靶藥很貴,藥费起錶一定每月過萬。若患者屬基因突變,標靶藥可視為癌末仙丹,延長患者生命。用錢換時間,無奈但現實。

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

一定要醫,唔醫連一絲希望都無,後悔莫及

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

一定要醫

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

一定要醫

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

twinsbbmama 發表於 17-11-16 09:33
請問你有冇繼續問吓其他醫生?其實我爸爸81歲,4年前都確診肺癌四期,初時醫生諗住幫佢做手術切,後尾因為 ...

世伯好厲害,靠中醫也可與癌共存多年。

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

搵下中醫,多啲陪佢

子爵府

親子王國15週年勳章

我阿爸十幾年前有肺癌, 依家仲係到, 加油!

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

政府的醫生逗份糧, 大部份都唔想做多, 但不要放棄, 嘗試找其他合適的途徑!

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

仙兒 發表於 17-9-6 23:10
我都覺得可以去搵私家攞多個意見,可以去hkioc睇睇,佢地有幾個教授醫生,應該可以俾到專業意見你 ...

我聽過有Dwebsite 係留架,冇比$出,即刻寫衰你。見你有$比,就算有人留言话E生唔好,在website 都會幫佢deleted ,所以都係要靠雙屬朋友口俾

別墅

笑得好勳章

屋企人都係第四期,選擇返鄉養老過天年

首頁
12345...10

尾頁

跳至